Most kaptuk a hírt a nyugdíjakkal kapcsolatban – Kapaszkodjanak meg az idősek, novembertől lép életbe!

Most kaptuk a hírt a nyugdíjakkal kapcsolatban – Kapaszkodjanak meg az idősek, novembertől lép életbe!

Hamarosan sor kerülhet a a nyugdíjasok kompenzációjának novemberi kifizetésére – írja a Portfólió.
A korábbi évek tapasztalata szerint a hivatalos rendelet október első napjaiban érkezhet, a kormánydöntésre, valamint a pótlólagos emelést tartalmazó kormányzati bejelentésre azonban már csak pár napot kell várni.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a héten tartott Kormányinfó alkalmával jelentette be, hogy szeptember végéig dönt a kormány a nyugdíjkorrekció mértékéről.
Az egész éves átlagos infláció mértéke azonban idén magasabb lesz 15%-nál, ami a kormány eredeti várakozása volt.

A nyugdíjasok így tehát arra számíthatnak, hogy 11 havi pótlólagos nyugdíjemelést kapnak meg visszamenőlegesen egy összegben, (első tíz hónap + a 13. havi nyugdíjra jutó emelés összege), valamint a novemberi nyugdíjukat már az emeléssel együtt kapják meg.

A medián nyugdíj összege 186 ezer forint, míg az átlagnyugdíj összege 208 ezer forint. Ha az előbbire vetítjük a 4,2%-os pótlólagos emelés mértékét, akkor havi 7800 forint plusz jön ki, ha utóbbira, akkor 8700 forint adódik.

Vagyis novemberben egy összegben az átlagnyugdíjat kézhez kapó időskorú 96 ezer forintnyi egyszeri juttatásban részesülhet – foglalta össze cikkében a Portfólió.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap