ITT a bejelentés amire vártak! Örülhetnek a nyugdíjasok

ITT a bejelentés amire vártak! Örülhetnek a nyugdíjasok

A miniszterelnök a parlamentben közölte, hogy novemberben lesz nyugdíjemelés. Orbán Viktor a svéd NATO-csatlakozásról azt mondta: nincs semmi sürgető, a magyar-svéd stratégiai kapcsolatoknak egyetlen eleme sincs, ami sérülne, “ha mi ki akarjuk követelni a tiszteletet, és csak utána támogató döntést hozni”.

Orbán Viktor a viszontválaszában az ellenzéki felszólalásokra reagálva azt mondta: Magyarország senki ellen nem folytat háborút, a nemzeti együttműködést próbáljuk megteremteni. Magyarország nem szeretne újabb Gyurcsány-korszakot, amiből csak hosszú évek alatt tudta kiküzdeni magát – hangoztatta.
A háború nem kívánságműsor, katonai erö kérdése. Hogy tudná legyőzni Oroszország a NATO-t? – kérdezett vissza a miniszterelnök. Azzal a forgatókönyvvel nem kell számolni, hogy Oroszország megközelítse a magyar határt – jelentette ki.

A film dolga Svédországban nem izgat minket önmagában, ez művészet, számunkra ez közömbös – mondta Orbán Viktor.

Az azonban érint bennünket, mit tanítanak a svéd gyerekeknek az állami iskolákban Magyarországról. “Na, az már érdekel bennünket, mert ez már az állami politika kérdése”

– jelentette ki, mondván, hogy ezt a problémát az állami politika már a nemzetközi politika rangjára emeli a kisfilmet. “És ezt mi nem fogjuk elfogadni” – mondta.
Egyetlen sürgető körülményt sem lát a svéd NATO-csatlakozás ratifikációjára – jelentette ki Orbán Viktor. Svédország biztonságát semmi sem fenyegeti. A svéd-magyar stratégiai kapcsolatoknak pedig egyetlen eleme sincs, ami sérülne, ha Magyarország kikövetel magának a tiszteletet Svédországtól, és csak utána támogató döntést hozni Svédország NATO-csatlakozásról.

“Ne vicceljünk már! Legalább tíz ajánlat van az asztalon” – mondta a Grippenek kapcsán Orbán Viktor, egyértelművé téve, hogy ez sem sürgető szempont, és úgy fogalmazott: “nehogy már politikai szempont legyen” a Grippenek vásárlása.

Ki tett fel minden zsetont az asztalra?

A magyar-amerikai kapcsolatokról azt mondta a miniszterelnök: Magyarország mindenkivel készen áll az együttműködésre függetlenül milyen a kormányzó párt színe.

De vannak olyan országok, melyek olyan kormányzópárttal rendelkeznek, akik folyamatosan támadják Magyarországot. “És nemcsak támadjak, beszéljünk egyenesen, pénzt adtak önöknek, hogy önök kerüljenek kormányra, nem mi. Ki tett itt fel akkor minden zsetont egy lapra ?” – fordult Orbán Viktor az ellenzéki padsorok felé, hozzátéve: “ezt a kérdést nem az amerikaiaknak kellene fölvetni? Ki tett fel itt egy zsetonra és mit is? Az amerikai-magyar kapcsolatokról tényleg nekünk kellene magyarázkodni?” “Viccelünk?” – kérdezett vissza, mire nagy tapsot kapott a kormánypárti padsorokból.

CSOK: januártól is marad, új rendszerben

A falusi CSOK nőni fog, a városokban pedig a CSOK helyett új támogatási forma lesz januártól – jelentette ki a miniszterelnök.

Nyugdíjemelés

Sikerült megvédeni a nyugdíjasokat Képesek leszünk novemberben is, hogy kifizessük a nyugdíjemelést, a hiányzó összeget odaadjuk – mondta Orbán Viktor, dicsérve ezért Varga Mihály pénzügyminiszter. Jó hír a nyugdíjasoknak, hogy nem Gyurcsány korszak van és ezért odaadjuk a nyugdíjasoknak azt az összeget, ami az infláció mellett a megélhetésükhöz szükséges – jelentette ki a nyugdíjkorrekcióról a miniszterelnök.

Lesz reálbérnövekedés

Azért küzd a kormány, hogy már év végére legalább annyira emelkedjenek a bérek, mint az infláció. Ez nem biztos, hogy sikerül, de mindent megtesz érte a kormány. Azt pedig már szinte biztosra tudja mondani, hogy 24-ben és 25-ben már lesz reálbérnövekedés – mondta a miniszterelnök.

“Lelki defektus” az ellenzéki oldalon?

“Valamilyen lelki defektust” lát a miniszterelnök abban – “nem normális, kifejezettem lelki defektus” – hogy szurkolnak annak, hogy ne adják oda Magyarországnak az EU-s pénzeket. “Önök szerint ez normális?” “Hogy szurkolhat valaki az országa ellen?” – vetette fel a miniszterelnök, aki szerint az Ungár Péter által felvetett konszenzust itt mérlegeljék.

“A tanárok fogják ellopni az uniós pénzt?” “Legalább a magyar tanárok bérét támogassák Brüsszelben, ne essen nehezükre” – szólította fel az ellenzéket a miniszterelnök a parlamentben, Tóth Bertalan MSZP frakcióvezetőnek címezve szavait.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap