Terjedni kezdett! Már huszonnégy országban van jelen a... - Mutatjuk a részleteket:

Terjedni kezdett! Már huszonnégy országban van jelen a... - Mutatjuk a részleteket:

Az Egészségügyi Világszervezet szerint világszerte több mint kétszeresére nőtt tavaly a kolerás megbetegedések száma az előző évhez képes.

A genfi székhelyű szervezet szerint 2022-ben mintegy 470 ezer kolerás esetet regisztráltak. Összehasonlításul: ezek száma 2021-ben még 220 ezer volt.
Minél súlyosabb a járvány, annál nehezebb kordában tartani

– hangsúlyozta a WHO, felidézve, hogy a kolera megjelenése szorosan kapcsolódik a nem megfelelő ivóvízellátáshoz, a szegénységhez és a fegyveres konfliktusokhoz.

A WHO hangsúlyozta, hogy adatai továbbra is hiányosak. A szervezet egy korábbi becslésében évente 1,3-4 millió megbetegedéssel és 143 ezer halálesettel számolt – adta hírül az MTI.
Huszonnégy országban van kolerajárvány

A WHO az idei adatokra támaszkodva felhívta a figyelmet arra, hogy a kolerás megbetegedések száma tovább emelkedik globálisan. Jelenleg 24 országban van járvány. A betegség halálos kimenetelű lehet, ha nem kezelik időben.

A KOLERA TÜNETEI KÖZÖTT SZEREPEL A HÁNYÁS, A KISZÁRADÁS ÉS A KIMERÜLTSÉG.

Tavaly a szennyezett vízzel terjedő bakteriális fertőzés több súlyos járványért is felelős volt, különösen Afganisztánban, Kamerunban, Malawiban, a Kongói Demokratikus Köztársaságban, Nigériában, Szomáliában és Szíriában.

2022-ben 44 országból jelentették a kolera megjelenését, kilenccel többől, mint a megelőző évben. A WHO-nak megküldött adatok szerint 2349 ember halt meg a kórban. - írja az Index

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap