ITT az év BEJELENTÉSE!

ITT az év BEJELENTÉSE!

December közepén az RTL Magyarország portfóliója négy új tévécsatornával bővül. Az új csatornák közé tartozik: RTL OTTHON, Moziklub, SorozatKlub, Kölyökklub. Mutatjuk a várható műsorkínálatot.

Bár éveken át az RTL Magyarország elzárkózott attól, hogy új kábelcsatornák indításával reagáljon versenytársa, a TV2 Média Csoport csatornaszámának erőteljes bővítésére, viszont most úgy tűnik, a médiavállalat stratégiát változtat és rögtön négy új csatornával bővíti kínálatát – számolt be a Media1 több, egymástól független forrásra hivatkozva.
A portál szerint a december 15-én induló új tévécsatornákról már értesítették is a disztribútorokat. A négy új csatorna egyike filmcsatorna, a másik sorozatcsatorna, a harmadik gyerekcsatorna, a negyedik pedig gasztro-, lakberendezési és háztartási csatorna. A portál részleteket is közölt.

RTL OTTHON
Az RTL OTTHON néven induló csatorna a női célcsoportot igyekszik majd megszólítani.
Tematikája szerint gasztronómia, lakberendezés és a DIY (do it yourself / csináld magad) világát tárja a nézők elé külföldi és hazai kedvencekkel egyetemben. A csatornán lesz látható: Gordon Ramsay és Jamie Oliver több műsora is. Ezenkívül itt megismétlik majd a Konyhafőnök és a Mestercukrász című műsorok összes eddigi részeit is.

A Media1 információ szerint az RTL OTTHON HD-minőségben lesz látható a nap 24 órájában.

Kölyökklub
A Kölyökklub néven induló új tévécsatorna hasonlóan a nap 24 órájában sugároz majd tartalmakat. A gyerekcsatorna a 4 és 12 év közötti korosztályt célozza majd meg. Látható lesz a Mia varázslatos játszótere, a Cocomelon című sorozat, továbbá a Coconut, a kis sárkány.

A 6 és 12 év közöttieket célozza a Lassie időtlen története, de szintén az új csatorna kínálatában lesz megtalálható a Dino Ranch és a Kíváncsi George tanulságos történetei vagy a Zafari. Számos európai produkció is megtekinthető lesz a csatornán, így az Edmond és Lucy, a Petit Malabar és a Tatonka című sikeres francia animációs sorozatok, de a német Jonalu is. A dél-koreai Tickety Tock vagy az indiai Raju szintén világhírű meséi is láthatók lesznek, valamint olyan klasszikusok is, mint a Tom és Jerry, A dzsungel könyve vagy a Pán Péter.

Sorozatklub
SD-formátumban érkezik majd a nap 24 órájában látható, erősen női csatorna, mely a főként vidéken élő, 50+ korosztályt veszi célba sorozataival.

A Sorozatklub kínálatában olyan bűnügyi sorozatok lesznek láthatók, mint az Agatha Raisin, a Brown atya nyomoz, a Kastélyszálló vagy a Candice Renoir. A Downton Abbey című történelmi dráma is látható lesz a csatornán, ahogy a műsorai közt helyet kap a Chicago PD című rendőrségi széria és az örök kedvenc Medicopter is, amelyben egy mentőhelikopteres csapat mindennapos kalandjait lehet követi.

A romantikus és érzelmes sorozatok kedvelőinek kedvez a Velvet, mely egy szenvedélyes szerelmi történetről szól, egy madridi divatház mindennapi drámáiba enged betekintést, míg az Everwood egy kisvárosban játszódó érzelmes történet. A Szerelmek St.Tropez-ben a Riviérára repítik a nézőket három barátnő kalandjain keresztül. A Segítség bajban vagyok és A gyanú árnyékában az RTL-en megismert két dokureality ezentúl a Sorozatklubon lesz elérhető.

Moziklub
Továbbá indít egy filmcsatornát is az RTL Magyarország. A december 15-től induló Moziklub tévécsatorna célcsoportja a 40+ korosztály, azon belül is főként az idősebb női rétegek.

Az új csatorna elsősorban népszerű európai filmekre fókuszál majd egy igen széles skálán, hiszen Woody Allen Match Pointjától a Rosamunde Pilcher-filmekig változatos tartalmakat nyújt majd. A bűnügyi filmek rajongói számára jó hír lehet, itt lesz látható ugyanis a Midsummer Murders és az Agatha Christie-regényekből készült adaptációk.

A klasszikus vígjátékok rajongói láthatják majd a Magas szőke férfi visszatér, a Szabadlábon Velencében vagy a Dilisek vacsorája című filmeket. Valamint olyan hazai klasszikusokat lehet majd újra átélni, mint például a Szerelem első vérig, a Szeleburdi vakáció vagy a Dögkeselyű.

Az egyelőre kérdéses, hogy az amúgy rendkívül telített kábelhálózatok közül melyek fogadják majd be a vadonatúj RTL-es csatornákat, az ezzel kapcsolatos tárgyalások jelenleg is zajlanak a disztribútorokkal - állítja a Media1.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap