Megjelent a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor megszüntette Magyarországon

Megjelent a Magyar Közlönyben, Orbán Viktor megszüntette Magyarországon

A Magyar Közlöny legfrissebb kiadásában szereplő hír szerint a Vidékfejlesztési Kormánybizottság létrehozásának határozatát visszavonják, egyúttal viszont nem közölték az okát ennek a döntésnek.
A testület megszűnésének híre megdöbbentő hatással van a hazai agrár- és vidékfejlesztés területén érdekelt szereplőkre, miközben felveti a kérdést, hogy miért hozták létre a kormánybizottságot és miért történt most a visszavonása.

A Vidékfejlesztési Kormánybizottság 2021 februárjában jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a magyar mezőgazdaságot, az élelmiszeripart, valamint az agráriummal összefüggő iparágakat, régiókat és közösségeket.
Az agrárium és a vidékfejlesztés fontossága vitathatatlan Magyarországon, és az ezzel kapcsolatos erőfeszítésekre az uniós források felhasználásának nyomon követése és a hatékony pénzügyi kezelés mellett volt szükség.

A testület munkájában kulcsszerepet játszott Nagy István agrárminiszter, Lázár János építési és közlekedési miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, valamint a korábbi kormánytag, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az együttműködés célja az volt, hogy szorosabban összehangolják a vidékfejlesztési tevékenységeket és megvalósítsák a kitűzött célkitűzéseket.

A kormánybizottság hirtelen visszavonása számos érdeklődőt és szakértőt meglepetésként ért. A döntés okai és következményei jelenleg homályban vannak, és valószínűleg további nyilatkozatokra és magyarázatokra van szükség az érintettek részéről.

Az agrárium és a vidékfejlesztés kulcsfontosságú területei Magyarország gazdaságának, és a további fejlemények érzékenyen érinthetik ezeket a területeket.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap