MOST jelentették be! 2023-as év legrosszabb híre!! Már csak EZ hiányzott:

MOST jelentették be! 2023-as év legrosszabb híre!! Már csak EZ hiányzott:

Ugrásszerűen nő a covidosok száma, több budapesti és vidéki kórházban is újra kötelező a maszkviselés

Országszerte egyre több kórházban kötelező újra a maszkviselés, miután egyre több koronavírus-fertőzést mutatnak ki. A víruskutató szerint a rizikócsoportba tartozó embereknek érdemes újra beoltatniuk magukat.
Nyírő Gyula Központ

„A Nyírő Gyula Kórházban rengeteg a covidos, szerencsére megint bevezették a maszkhasználatot”

– írta pár napja olvasónk, és valóban, a Nyírő Gyula Központ mároktóber 10-én közölte, hogy „az észlelt Covid–19-esetek számának megemelkedése miatt elrendeljük a Lehel utcai telephely látogatók számára a sebészi maszk kötelező viselését!”

Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház:

Nem ez az egyetlen egészségügyi intézmény, hol hasonló szabályozást vezettek be a fővárosban. A Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet október 18-tól szintén kötelezővé tette a maszkviselést a betegeknek, kísérőknek, látogatóknak is, írja a 444.hu.

Kérjük a tisztelt vizsgálatra érkező betegeinket és kísérőiket, valamint a látogatókat, hogy a biztonságos és folyamatos betegellátás biztosítása, valamint az intézményünkben fekvő betegeink érdekében szíveskedjenek maszkot viselni a Budapesti Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet telephelyein” – közölte a kórház.

Nem csak a fővárosban, vidéki kórházakban is hasonló lépésekre kényszerült a vezetés.
Győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház:

„Intézményünk Ápolási Osztályán Covid–19 megbetegedés okozta halmozódás miatt, 2023.10.18-tól határozatlan ideig látogatási tilalom van érvényben” – írta szerdán a győri Petz Aladár Egyetemi Oktatókórház, majd csütörtökön már a maszkviselés visszatértéről adtak hírt, az ok a Covid-fertőzések számának növekedés, írja az Ugytudjuk.hu.

„Az ősz beköszöntével a Covid–19 és egyéb légúti kórokozók okozta megbetegedések előfordulási gyakorisága is ugrásszerű emelkedést mutat.”

Emiatt a kórházban a látogatóknak kötelező a kézfertőtlenítés és a maszk használata is az összes fekvőbetegosztályon.

Balassa János Kórház:

Október 18-tól a Tolna Vármegyei Balassa János Kórházban is, az intézmény vezetése „az akut légúti tünetekkel orvoshoz fordulók számának növekedése miatt a betegek és kísérőik számára visszavonásig újra

kötelezővé tette az orrot és szájat is eltakaró maszk folyamatos viselését,

a Rendelőintézetben és az intézmény valamennyi ambulanciáján, szakrendelésén, az ezekhez tartozó vizsgálókban, valamint a várakozó és közlekedő terekben.”

Megtorpant a múlt heti mérséklődés a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag mért szintjében, az országos átlagkoncentráció – emelkedett értéken – stagnál. Településeink kétharmadát stagnáló tendencia jellemzi, ugyanakkor emelkedés mérhető a Budapesti Központi Szennyvíztisztító Telep ellátási területén, valamint Egerben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett és Szombathelyen. Csökkenés egyedül Debrecenben mérhető. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi 20 mintavételi helyen az emelkedett tartományba esik.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap