Újra visszatér a kötelező maszkviselés - ITT vannak a tudnivalók és a részletek

Újra visszatér a kötelező maszkviselés - ITT vannak a tudnivalók és a részletek

Az utóbbi időszakban egyre több kórházban vezetik újra be a kötelező maszkviselést, mivel a Covid-19 és más légúti kórokozók gyors terjedése aggodalomra ad okot.
Példaként említik a győri kórházat, ahol az ápolási osztályon látogatási tilalom van érvényben a megnövekedett Covid-19 esetszámok miatt. Az intézkedések célja a járvány terjedésének megakadályozása és a betegek védelme.

Az RTL Hiradóban elhangzott beszámolóban Rusvai Miklós, víruskutató arra hívja fel a figyelmet, hogy számos helyen emelkedik a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben.

Ezt felhasználva azt javasolja, hogy a rizikócsoportba tartozók újra oltassák be magukat, hogy megerősítsék a védelmet a fertőzés ellen.
Ugyanakkor a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ hozzátette, hogy a fertőzések elszigetelten fordulnak csak elő, és szerintük “a koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható.”

Az egészségügyi hatóságok folyamatosan figyelik a helyzetet és alkalmazkodnak a változó körülményekhez annak érdekében, hogy hatékonyan kezeljék a járványhelyzetet és védelmet nyújtsanak a lakosságnak.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap