ITT a bejelentés! Érkezik a karácsonyi boltzár Magyarországon - Mutatjuk a részleteket

ITT a bejelentés! Érkezik a karácsonyi boltzár Magyarországon - Mutatjuk a részleteket

December 24-én, szenteste napján megszokott, hogy valameddig azért nyitva vannak a boltok, hogy akinek az utolsó pillanatban még eszébe jut, hogy elfelejtett megvenni valamit az ünnepi asztal hozzávalói közül, az megtehesse. Idén 24-e vasárnapra esik ugyan, de Magyarországon ezen a napon is nyitva vannak az üzletek. Vagyis voltak, egész idáig. Itt a Lidl bejelentése, kérdés, hány üzletlánc csatlakozik még hozzájuk!
A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány) és az Egyenlő.hu, a modern szakszervezet célja, hogy a kereskedelmi dolgozók érdekeit képviselve a szeretet ünnepén, december 24-én zárva tartsanak a kereskedelmi egységek. Az élelmiszeripari szektorban legnagyobb forgalmat bonyolító Lidl Magyarország teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé állt, és úgy döntött, hogy szenteste napján mind a 200 áruházát zárva tartja, vagyis munkavállalóinak december 24-én szabadnapot biztosít - írja közleményében az áruházlánc.
Grósz Jenő, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke elmondta: „Piacvezető áruházláncként fontosnak tartjuk, hogy példát mutassunk és Magyarország alapértékeit tovább erősítsük. A család fontossága nem kérdés számunkra, ezért úgy döntöttünk, hogy a szeretet ünnepére mind a 8500 munkavállalónk számára szabadnapot biztosítunk. Természetesen vásárlóink érdekeit is szem előtt tartjuk, akiket december 23-án meghosszabbított nyitva tartással várunk majd, annak érdekében, hogy a vásárlói igények is a legmagasabb szinten kerüljenek kiszolgálásra.”

„Az Egyenlő.hu kiemelten fontosnak tartja a Lidl Magyarországgal történő megállapodást. A vállalat részéről a dolgozók irányába egy olyan gesztus történt bejelentésre, amire még nem volt példa Magyarországon. Nagyra becsüljük ezért a cselekedetért a cég hozzáállását. Elsőként meglépte és kihirdette a munkavállalói körében, hogy december 24-én pihenő napot biztosít számukra. A társadalmi szolidaritás segítségével lehetőség nyílik arra, hogy más üzletláncok is felismerjék, hogy ilyenkor a profitszerzés nem minden. Erre világított rá a CÖF-CÖKA velünk való munkálkodása, amely egy új típusú, a munkavállalókat közvetlenül képviselő közösségi szellemhez járul hozzá” – emelte ki Bubenkó Csaba az egyenlő.hu, a modern szakszervezet elnöke.

A háromoldalú megállapodás kapcsán a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány CÖF-CÖKA elnöke, dr. Csizmadia László elnök hozzátette: „Egy nap nem a világ a vásárlásban, de egy nappal többet otthon lenni a családdal karácsonykor nekünk akár a Világot is jelentheti!"

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap