Többen kórházba kerültek a népszerű ásványvíztől: vigyázni kell vele

Többen kórházba kerültek a népszerű ásványvíztől: vigyázni kell vele

Pillanatok alatt országos hír lett abból, hogy többen is kórházba kerültek Horvátországban, miután ittak a Coca-Cola által forgalmazott Römerquelle ásványvízből és a márka gyümölcsleveiből, szénsavas üdítőitalaiból.

A nyomozásba már a rendőrség is bekapcsolódott, hogy kiderítsék, összefüggő, vagy egymástól elkülöníthető esetekről van-e szó – tudta meg a Mindmegette.

Az egyik beteget a fiumei kórházban kezelik. A férfi szombaton lett rosszul, miután szénsavas üdítőt ivott az egyik fiumei kávézóban. Információk szerint az illető nyelőcsövén vegyszer okozta sérülés keletkezett, az állapota azonban stabil. A horvát közegészségügyi szolgálat mára már több üzenetet is kapott, miszerint hasonló tünetekkel más betegeket is kezelnek. Az érintett ital a gyanú szerint a Coca-Cola által forgalmazott Römerquelle ásványvíz lehet.
Az ügy kapcsán megszólalt a Coca-Cola is. A cég a közlemény szerint egyetlen, elszigetelt esetről tud, és valóban a Römerquelle az érintett márka, annak is az Emotion Blueberry Pomegranate ízesítésű változata. LEHETNEK MÁS BETEGEK IS
A Mindemegette úgy tudja, hogy a fiumei vendéglősök egy része az eset kirobbanása után felhagyott a Römerquelle ásványvíz forgalmazásával, sőt előkerült egy idén májusi eset, miszerint egy olasz férfi nyelőcsövét szintén ez az ásványvíz marta ki a város egyik éttermében.

Kedden újabb kér férfi került kórházba, ezúttal Zágrábban, hasonló mérgezéses tünetekkel. Mindkét illető szénsavas üdítőt fogyasztott, egyikük azonban nem ásványvíz, hanem Coca-Cola után lett rosszul. Mindezt a horvát egészségügyi miniszter, Vili Beroš tudatta a sajtóval.

KIVIZSGÁLTA AZ ÜGYET A COCA-COLA
Az üdítőket forgalmazó cég horvát leányvállalata lefolytatta a belső vizsgálatot, azonban a gyártási folyamatban nem találtak eltérést. Hétfő óta több különböző bejelentés is érkezett, a rendőrség pedig szintén vizsgálódik, hogy mindegyik mérgezéses ügy hátterében ugyanaz az üdítő áll-e. Egyelőre nem tudni, más italok is érintettek-e az ügyben, illetve azt sem tudni, mi okozhatta a nyelőcsőbántalmat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap