Most jött! Lemondott a Nemzeti Színház éléről Vidnyánszky Attila - ITT vannak a részletek

Most jött! Lemondott a Nemzeti Színház éléről Vidnyánszky Attila - ITT vannak a részletek

Vidnyánszky Attila rendkívüli társulati ülést tartott a Nemzeti Színházban történt sokkoló baleset miatt. Friss információk szerint pedig a színházigazgató lemondott a posztjáról.
A hírt a Nemzeti Színház közölte a magyarnemzet.hu-val:

Vidnyánszky Attila vezérigazgató a péntek esti sajnálatos baleset hatására, elismerve vezérigazgatói felelősségét, a baleset hatására lemondott a Nemzeti Színházban betöltött posztjáról. Döntéséről tájékoztatta Csák János kulturális és innovációs minisztert - idézte a lap a színház közlését.
A társulattól kezdve a nézőkig mindenkit sokkolt a drámai pillanat, amikor a Nemzeti Színház két színésze múlt héten, a Rómeó és Júlia pénteki előadásán a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről zuhant több métert hátrafelé. Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia olyan súlyos sérüléseket és töréseket szenvedtek, hogy azonnal műteni kellett őket és több hónapig is eltarthat a felépülésük. Bódis Kriszta az unokahúgaitól értesülve számolt be a sokkoló részletekről, miszerint az egyikük bent hagyta a telefonját, és amikor visszaért, már négy mentő állt a színház előtt, Szász Júlia pedig jajveszékelve kiabálta vértócsában fürödve, hogy nem akar meghalni.

A Semmelweis Egyetem Traumatológiai Klinikája közben egy közleményben tudatta lapunkkal, hogy bár stabil a színészek állapota, továbbra is a klinikán kell tartózkodniuk. A drámai eseményeket követően Vidnyánszky Attila rendkívüli társulati ülést hívott össze, ezt követően érkezett a hír, hogy a színházigazgató lemondott posztjáról.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap