Súlyos állapotban vannak a Nemzeti színészei - EZT lehet tudni:

Súlyos állapotban vannak a Nemzeti színészei - EZT lehet tudni:

Rendkívüli ülést tarthat a napokban Vidnyánszky Attila a Rómeó és Júlia előadáson történt pénteki baleset miatt a Nemzeti Színházban.
Sajtóhírek szerint ugyanis az intézmény SZMSZ-e szerint felmerülhet a vezérigazgató felelőssége is az ügyben. Kerestük a kulturális minisztert, hogy megtudjuk lesz-e vizsgálat az esettel kapcsolatban, ám adásunkig nem reagáltak. Az ATV Híradó riportja.

2021. június 11-én mutatták be a Nemzeti Színházban Vidnyánszky Attila rendezésében a Rómeó, és Júlia című előadást, azóta izgulhatta végig a közönség a szerelmesek történetét, most viszont egy ideig valószínűleg nem lesz műsoron.
Baleset miatt félbeszakadt a mai Rómeó és Júlia előadásunk. További tájékoztatást a későbbiekben adunk. Ezt a bejegyzést még pénteken tette közzé a Nemzeti Színház, szombaton pedig szintén az intézmény közösségi oldalán a vezérigazgató, Vidnyánszky Attila írt arról, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt szakadt félbe a második felvonás. A rövid időn belül kiérkezett mentősök a két művészt a helyszínen szakszerű ellátásban részesítették, majd kórházba szállították. A körülményekhez képest jól vannak. A baleset körülményeinek vizsgálata folyamatban van.

Az ATV Híradó úgy tudja, a művészeket megműtötték, állapotuk súlyos, de stabil, nem életveszélyes.

Sajtóhírek szerint a színház társulatának rendkívüli ülést tart a napokban Vidnyánszky Attila, akinek felmerül a felelőssége az eset kapcsán, a színház SZMSZ-e szerint ugyanis a vezérigazgató felelősségi körében gondoskodik a művészeti munka tárgyi, személyi és szervezeti feltételeiről is. Ráadásul állítólag Vidnyánszkynak, aki a darab rendezője is, többször jelezték már, hogy a díszlet életveszélyes.

A Bors ugyanakkor azt írja: a baleset előtt Horváth Lajos Ottó tartotta Szász Júliát egy kis erkélyen, a színművész ekkor megszédült, mind a ketten átestek a korláton, majd a több méter magasból a színpad deszkáira zuhantak.

Az ATV híradó kereste a Nemzeti Színházat, hogy megtudjunk bővebb részleteket a baleset körülményeiről, azt írták a vizsgálat folyamatban van, ezért bővebb információt nem tudnak adni, a legfontosabb számukra a két érintett színművész felépülése, és az előadásokat érintő változások megszervezése. Hozzátették: amint lehetséges tájékoztatni fogják a közvéleményt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap