Orbán Viktor péntek kora reggeli bejelentése

Orbán Viktor péntek kora reggeli bejelentése

A migrációval kapcsolatos titkosszolgálati jelentés felrajzol egy félelemteli horizontot, és megerősít bennünket arról, hogy jól tettük, amit tettünk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.

A kormányfő ezzel kapcsolatban megjegyezte: a migráció és a terrorizmus kéz a kézben jár.

Akinek van gyereke, az arra gondol, milyen országot hagyunk a gyerekeinkre?
Én is mindig erre gondolok. Hajlíthatatlan vagyok migráció-ügyben

– fogalmazott Orbán Viktor, aki szerint „több nemzedék olyan világban fogja élni az életét, amely terrorcselekményekkel, minigettókkal lesz tele”.

A miniszterelnök elmondta: nem érti a magyar baloldalt, mivel szerinte migráció-ügyben a nézeteltérések ellenére országos egységre lenne szükség.
Mint mondta, a gyarmattartó országok együtt éltek azokkal, akiket gyarmatosítottak. A 2015-ös migrációs hullámot sokan beengedték, és ezek az országok már sosem lesznek olyanok, mint voltak – tette hozzá.

Orbán Viktor a migrációs brüsszeli paktummal kapcsolatban úgy fogalmazott: „hálát kell adni azért, amiért nekünk helyén volt az eszünk és szívünk, mikor kellett”.

Ugyanabban a cipőben járnánk, mint a nyugatiak, ha nem így lett volna. Az a dolgunk, hogy ne engedjük, hogy ránk erőszakoljanak olyan politikát, ami őket tönkretette

– jelentett ki a miniszterelnök, aki szerint ne mondják meg, ki tartózkodhat Magyarországon.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország nem akar „mini Gázákat” Budapest kerületeiben, és szerinte nem fogadták el Brüsszelben azt a tolerencia-ajánlatot, amit Magyarország tett.

A miniszterelnök a jövő európai választások kapcsolatban elmondta, hogy a voksolás célja az lesz, hogy Magyarország engedi-e magára erőltetni a másik oldal álláspontját a migrációban.

Minden politikai eszközt bevetnek a rossz migrációs politika elfogadására. Ki kell tartani – ehhez lesz nagy segítség a nemzeti konzultáció

– vélekedett Orbán Viktor, aki szerint szükség van egy új törvényre is, amely meghatározza, ki milyen jogcímen tartózkodhat Magyarországon.

A kormányfő elmondta: a nemzeti konzultációval az egység megteremtése és fenntartása a kormány konkrét célja.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap