Országszerte megérkezett az év első havazása ❄️ Ezekben a megyékben nagy havazás várható!

Országszerte megérkezett az év első havazása ❄️ Ezekben a megyékben nagy havazás várható!

Ugye tudjátok, mit mond a népi jóslat? Ha Erzsébet napján havazik, a karácsony is szép, hóval borított lesz.

Vasárnap virradóra szinte országszerte fagyott, helyenként -4, -5 fokig hűlt a levegő, a leghidegebbet Mihálgygergén mértük, ott -5,2 fokot mutatott a hőmérő.
Az érkező enyhébb légtömeg még nem vette át az uralmat a hideg felett, emiatt reggel a Bakony térségében is havazott, a csapadék pedig tolódik tovább kelet felé, a Nagy-Hideg-hegyen jelenleg hatalmas pelyhekben szakad a hó!

Nagy pelyhekben hullott a hó A 864 méter magas hegycsúcs gyorsan elkezdett kifehéredni, a kamerát itt lehet élőben követni.




Hideg reggel után időnként eshet a hó

Vasárnap napközben az Északi-középhegység, majd estefele Szabolcs térségében havas eső, gyenge havazás is előfordulhat, síkvidéken azonban várhatóan nem alakul ki hóréteg. Az említett helyek magasabban fekvő (hozzávetőlegesen 500 m feletti) területein ugyanakkor vékony hólepel (lepel – 1, 2 cm) összejöhet. A hegyvidéki területeken nyugat felől napközben a havazást gyenge ónos eső, esetleg fagyott eső válthatja fel. Vasárnap estétől hozzávetőlegesen a Győr-Békéscsaba városok sávjában kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

Hétfőn sok felhő lesz felettünk, csak kevés helyen számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Kezdetben többfelé, délután inkább csak keleten és néhol délnyugaton fordulhat elő eső, zápor. Elsősorban az északi tájakon lehet erős a nyugatias szél. Enyhébb lesz a reggel, délután pedig 7-16 fokot mutathatnak a hőmérők.Kedden északon és nyugaton lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol erősen felhős, borult időre számíthatunk, a déli és a délnyugati tájakon eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúl északi felén élénk lehet az északnyugati szél. 8 és 13 fok közötti csúcsértékekre van kilátás.

Leesett az idei első hó Magyarországon, ezekben a megyékben hatalmas havazás várható ! Szerdán és csütörtökön naposabb és felhősebb tájakkal is találkozhatunk. Jelentős csapadék egyik nap sem várható. Szerdán sokfelé élénk, erős, helyenként viharos lesz az északias szél, majd csütörtökön a nyugati-délnyugati szél lehet többfelé élénk, néhol erős. Szerdán 1-7, csütörtökön 0-6 fokra van kilátás napközben. Csütörtök reggelre többfelé csökkenhet -5 fok alá a levegő hőmérséklete.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap