Rettenetes dráma rázta meg Budapestet! Többen is azonnal...

Rettenetes dráma rázta meg Budapestet! Többen is azonnal...

Nem mindennapi jelenetek zajlottak egy budapesti pályaudvaron, ahol egy mozdonyvezető és utasok mentettek életet.

Egy budapesti pályaudvaron igyekezett elérni a vonatát az az 50 év körüli férfi szerda este, aki hirtelen összeesett a peronon. Az Országos Mentőszolgálat beszámolója szerint egy mozdonyvezető a vonatból látta a történteket és két fiatal utassal azonnal a férfi segítségére sietett.
Mint Facebook-oldalukon írják, az alkalmi segítők mentőt hívtak, majd a telefonos utasítások alapján megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben újraélesztésre instruálta a bejelentőket.

A mentősök perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, amihez a bejelentők felajánlották a segítségüket és végig a beteggel maradtak.
– Az életmentés még sokáig zajlott a helyszínen, amire kíváncsiskodó járókelők is felfigyeltek és többszöri kérés ellenére is körbevették a beteget ellátó mentőegységet és fotózták, videózták a történéseket. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit kritikus állapotban szállították kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – írják.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap