Felfoghatatlan tragédia! Karácsonykor lett öngyilkos a magyar színészlegenda

Felfoghatatlan tragédia! Karácsonykor lett öngyilkos a magyar színészlegenda

Domján Edit igazi nagybetűs díva lehetett volna, ha a kritika jobban elismeri, s ha nem dönt úgy, hogy nem akar 40 évnél tovább élni. Az Újságmúzeum 20 pontban emlékezett meg a tragikus sorsú színésznőről, aki épp karácsonykor dobta el magától az életet.
1. Budapesten született 1932-ben. Az édesapja műszaki ügyintéző volt, az édesanyja pedig cseléd egy gazdag orvosnál.

2. Az öccse, Domján Dénes 13 évvel később látta meg a napvilágot és neves természettudós lett belőle. 2020-ban hunyt el 74 esztendős korában.

3. Minden egy Vörösmarty-verssel kezdődött a maglódi általános iskolában. Felmondta, majd az óra végén hívatták az igazgatói irodába. Nem értette, hiszen nem csinált semmi rosszat. Az igazgató aztán ránézett és csak ennyit mondott: „Magából legyen színésznő!”
4. Kaló Flóriánnal a színművészeti főiskolán ismerkedtek meg, s nagy szerelem lett a találkozásból. Szegedre már Kaló feleségeként költözött, a szegedi Nemzeti Színházban játszottak mindketten.

5. „Úgy gondolom, egy színésznőnek negyven éven túl nem szabad élni. Én meghalok negyvenéves koromban. Öngyilkos leszek.” Mindezt 27 évesen mondta egy tiszai csónakházban a színésznő Lehotzky Zsuzsának. Senki nem vette komolyan a szavait.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap