Rendkívüli! Rettenetes vonatbaleset történt! Kisiklott egy vonat kilenc kocsija, ebből négy felborult - ÍME a részletek és a képek:

Rendkívüli! Rettenetes vonatbaleset történt! Kisiklott egy vonat kilenc kocsija, ebből négy felborult - ÍME a részletek és a képek:

Baleset történt.

Egy Nagymaros állomásra bejáró tehervonat 9 kocsija kisiklott, ebből 4 kocsi pedig felborult, illetve keresztbe fordult a vágányokon. A műszaki mentés ideje alatt – bizonytalan ideig - szünetel a forgalom Nagymaros és Verőce között, emiatt pótlóbuszok szállítják az utasokat Vác és Szob között. A Budapest-Vác-Szob vonalon hosszabb eljutási időkre kell számítani - írja a MÁV.
A pótlóbuszok megállási helyei:

- Vác autóbusz-állomás (Galcsek György utca)
- Verőce Fűrésztelep (Volánbusz megállóhely)
- Kismaros (Volánbusz megállóhely)
- Nagymaros–Visegrád (Visegrádi komp felé balra mutató jelző táblánál)
- Nagymaros vasútállomás (balra - Visegrádi utca, jobbra - gyalogos aluljáró)
- Zebegény vasúti megállóhely – ideiglenes autóbusz-megállóhely (megállás a jobbra kanyarodó sávban a vasúti aluljáró előtt)
- Szob alsó esetében - Szob SZTK Volánbusz megállóhely
- Szob vasútállomás (Volánbusz megállóhely)
Vác-Verőce-Nagymaros -Szob között a Volánbusz elfogadja a vasúti menetjegyeket és bérleteket a menetrend szerinti járatain. A nemzetközi vonatok EuroCity és EuroNighth vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett.
Kárfelmérés, helyreállítás:
A kisiklott tartálykocsik üresek, de nincsenek kitisztítva, ezért a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei megvizsgálják azokat. A baleset következétben jelentősen rongálódott a vasúti pálya, pl. jelzőberendezések, váltók is. Várhatóan csak a kocsik visszaemelése, elszállítása után állapítható meg az okozatt kár mértéke és a helyreállítás ideje. A műszaki mentés és a helyreállítás várhatóan több napig tarthat. A kocsik visszaemeléséhez Szolnokról egy nagy teherbírású vasúti daru fog érkezni Nagymarosra. A vasúttársaság szakemberei arra törekednek, hogy legalább egy vágányon minél előbb megindulhasson a közlekedés.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap