Vigyázat! Gyerekek kerülnek kórházba, kábítószert tartalmazott a népszerű csokoládé

Vigyázat! Gyerekek kerülnek kórházba, kábítószert tartalmazott a népszerű csokoládé

Rettegnek a szülők, nem értik, mi lehet a baj.

Az advent az az időszak, amikor a szülők kicsit megengedőbbek a gyerekeikkel, ha édességről van szó. Csokoládét hoz a Mikulás, ajándékokat kapnak a rokonoktól, barátoktól, és bizony a karácsonyi hagyományok közé tartozik a közös édességsütés is. A nottinghamshire-i karácsonyi vásár egy standjánál egy népszerű, arany csomagolásba burkolt csokoládét lehet kapni, ami a gyermekek kedvence. Sajnos azonban most sok kicsi rosszul lett tőle, az orvosok pedig szörnyű felfedezést tettek.
Egy 10 éves kisfiú egyik pillanatról a másikra rosszul lett, rohamai és hallucinációi lettek, és azonnal a kórházba kellett vinni. Itt megvizsgálták, és kiderült, hogy a csokoládé miatt lett rosszul, amit a karácsonyi vásárban kapott. Az édességben ugyanis pszilocint találtak, ami egy hallucinogén gomba-alkaloid, és amely alapvető összetevője a különféle - kábítószerekként alkalmazott - varázsgombáknak. A csokoládét azonnal megvizsgálták, és kannabiszelemeket is találtak benne. A rendőrök letartóztatták a csokoládét áruló nőt, de óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.
Több gyerek rosszul lett
Nem csak ez a 10 éves kisfiú volt az egyetlen, aki rosszul lett a csokitól. Egy megtört édesapa arról nyilatkozott a Mirrornak, hogy amikor a vásárban járnak, mindig megengedi a gyerekének, hogy válasszon egy édességet. A kislánya most éppen ezt a csokit választotta, elfogyasztotta, este pedig olyan rosszul lett, hogy sírt a fájdalomtól. Elviselhetetlenül fájt a hasa, hallucinációk gyötörték, így rögtön hívni kellett a mentőket. A férfi unokaöccse is kórházba került ugyanettől a csokoládétól, így a család nagyon dühös.


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap