Érkezik! 15-20 cm friss hóra kell készülnie az ország EZEN részének:

Érkezik! 15-20 cm friss hóra kell készülnie az ország EZEN részének:

A friss előrejelzések szerint nagy változás áll be hazánk időjárásában, ami azt jelenti, hogy nyugaton-északnyugaton akár 15-20 centi hó is hullhat a napokban.
Az Időkép jelentése szerint egy mediterrán ciklon érkezik az ország felé, ami pár fokkal ugyan enyhébb, de nedvesebb levegőt hoz magával. Csütörtökig főleg a Dunántúlon hullhat nagy mennyiségű csapadék, a Győr-Nagykanizsa vonal mentén akár 30-40 milliméter is érkezhet.

Az előrejelzések szerint már kedd reggel is kisebb hószállingózás várható az agglomerációban és északon, de ez még nem számottevő: legfeljebb 2-3 centiméter friss hó hullhat. Délután délnyugaton elered az eső, majd a csapadék északkelet felé terjeszkedik, estig főként a Dunántúl déli és keleti felén, illetve a Duna mentén eshet, a főváros környékén este gyenge ónos eső sem zárható ki – írják az oldalon.
Szerdán a Mikulással nagy havazást hoz December hatodikán a Dunántúlon dél felől újabb csapadékhullám érkezik majd: a kezdeti esőt átmeneti ónos eső, havas eső, majd havazás váltja fel, szerda reggel nagyjából a Tatabánya-Pécs vonaltól nyugatra ébredhetünk havazásra. Napközben is főként az említett vonaltól nyugatra folytatódik a havazás, majd lassanként kelet felé terjeszkedik a csapadékmező, de a középső tájakon inkább eső, havas eső valószínű. Este a Dunántúl keleti részén, a főváros környékén és az Északi-középhegységben is havazás váltja fel az esőt.

A Bakonyban 10-15 centis, a Kisalföldön 15-20 cm hó hullhat szerdán.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap