Most közölték a hírt! Elhunyt a legendás együttes alapítója - Milliók gyászolják

Most közölték a hírt! Elhunyt a legendás együttes alapítója - Milliók gyászolják

82 éves korában elhunyt a Boney M alapítója, a banda zenei producere, Frank Farian. A szakembernek olyan slágereket köszönhetünk, mint a Rasputin, vagy a Daddy Cool.
A családja tájékoztatása szerint a német származású producer békésen, álmában hunyt el Miamiban – írja a BBC.

A producer élete során számos ismert zenésszel dolgozott együtt, köztük például Meat Loaffal, és Stevie Wonderrel. Alapított több latin popzenekart, a No Mercy-t, és R&B-együttest is, a Milli Vanillit, velük több mint 800 millió lemezt adtak el. A legnagyobb sikert mégis a Boney M-mel érte el.

Fariannál korábban szívproblémákat diagnosztizáltak, ezért 2022-ben életmentő műtéten esett át, amely során egy sertés szívbillentyűjét helyezték be a producer testébe. Farian tavaly novemberben, utolsó interjújában még azt nyilatkozta, hogy kifogástalanul működik a szíve:
Hiába mentette meg a műtét az életét, a kezelések után Frank egészségi állapota egyre inkább romlott, és végül már tolószékbe kényszerült. Később tüdőproblémái miatt légzőkészülékre is szüksége volt. Barátja és korábbi munkatársa, aki utoljára találkozott Frankkel, azt nyilatkozta, hogy a producer fizikailag legyengült, de tele volt energiával, és utolsó napjaiban is új zenén dolgozott – idézi a brit Metro.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap