Rendkívüli hír! Azonnali műsorváltozás több csatornánál is - EBBŐL az okból borult fel az esti program

Rendkívüli hír! Azonnali műsorváltozás több csatornánál is - EBBŐL az okból borult fel az esti program

Január 23-a, keddre azonnali műsorváltozást jelentett be több csatorna is. Gyakori eset, hogy egy sajnálatos haláleset miatt egyes csatornák rendkívüli programváltozást eszközölnek, ilyenkor módosítják a műsorrendjüket, és egy tematikus programot szúrnak be.
Nem is olyan régen Vágó István halála miatt az RTL ismét műsorra tűzte a Legyen Ön is milliomos!-nak azt a különkiadását, amiben a Heti hetes sztárjai játszottak.
Most több csatorna is bejelentett egy rendkívüli műsorváltozást; mégpedig a 91 éves korában elhunyt Grétsy László emlékére.

Grétsy László a magyar nyelvművelés kiemelkedő alakja volt, akit a magyar nyelv hagyományaival és annak ápolásával foglalkozó televíziós műsorai tettek országosan ismertté. Az 1960-as Családi félkör után olyan műsorokat jegyzett, mint A nyelv világa, a Szójáték klub, a Szabálytalan nyelvtanóra, a Gyöngyök, az Anyanyelvi szószóló és az Álljunk meg egy szóra! – utóbbit Vágó Istvánnal közösen vezette.
Grétsy László a műsor 500. adása alkalmából vehette át a nívódíjat, de élete során számos egyéb kitüntetésben is részesült: megkapta a SZOT-díjat, a Kiváló Népművelő díjat, a Magyar Örökség-díjat és a Prima Primissima díjat.

HALÁLA MIATT KOMOLY MŰSORVÁLTOZÁSOK LESZNEK A KÖZMÉDIA CSATORNÁIN JANUÁR 23-ÁN, KEDDEN, AMIT AZ ALÁBBIAKBAN GYŰJTÖTTÜNK ÖSSZE:

- 18:30-kor kezdődött volna a Duna World-ön az Önök kérték, ám helyette egy művelődéstörténeti összeállítás lesz látható a magyar nyelv megújítóiról Grétsy László gondolataival, Nyelvújítástól-nyelvújításig címmel;

- Az M5-ön is megemlékeznek a professzorról, mégpedig az Agenda kulturális híradó esti adásában, majd 18 órakor a Librettóban is;

- A Kossuth Rádióban 19:30-tól fogják megismételni az Aranyemberek című műsorának azon adását, amiben Rékai Gábor volt Grétsy László beszélgetőpartnere.

ddddddddddddd
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap