⚡️⚡️❗Egyre durvul a botrány: Kedd este újabb bizonyítékkal állt elő Magyar Péter 🔥🔥

⚡️⚡️❗Egyre durvul a botrány: Kedd este újabb bizonyítékkal állt elő Magyar Péter 🔥🔥

A jelek szerint nem igaz, amit a kormányközeli sajtó írt Varga Judit férjének lemondásáról, miszerint nem távozhatott az MBH felügyelőbizottságából, ha egyszer a nemzetgazdasági tárca kezdeményezte az elmozdítását.

Ezen utóbbi szerint is Magyar februárt 10-i hatállyal mondott le a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett pénzintézetben vállalt felügyelőbizottsági tagságáról.


„Ennyit a propaganda sajtó hazugságairól. A valótlanságokat terjesztő sajtótermékek ellen sajtó-helyreigazítási eljárást indítok és ha szükséges, személyiségi jog pert is, csak hogy visszatérhessek az eredeti ügyvédi hivatásomhoz és hogy érezzék a törődést. Ha a bíróság esetleg megítél valamilyen kártérítést, azt felajánlom a bicskei áldozatoknak” – írta Magyar Péter, aki egyúttal válaszolt Tiborcz Istvánnak is, aki korábban azt mondta magáról, hogy nem kíván politikai csatározások résztvevője lenni, illetve hogy ehelyett inkább a „a gazdasági életben igyekszik értéket teremteni az építészeti örökségünk megmentésével és munkahelyek teremtésével”.

Magyar Péter szerint mindez nemes cél a nemzet vejétől, ám ki kellene igazítani „az ipari méretű lopás elleni harccal” és akkor akár össze is foghatnak.
Korábban megírtuk, hogy a Magyar Nemzet és az Origo szinte egy időben, szó szerint ugyanazzal a cikkel igyekezett kikezdeni Magyar korábbi állításainak hitelességét. A kormányközeli lapok szerint ugyanis Varga Judit egykori férje nem lemondott az MBH felügyelőbizottsági tagságáról, hanem a Nemzetgazdasági Minisztérium kezdeményezte a menesztését még január 18-án. Hogy ez az állítás önmagában problémás, arra korábbi cikkünkben is rámutattunk, hiszen az állam az MBH-ban kisebbségi tulajdonos, így nincs lehetősége elmozdítani tagokat a felügyelőbizottságból, arra csak a részvényesek közgyűlésének van jogosítványa.

Érdekesebb, amit ezt követően írt a két lap, miszerint Magyar azt kérte volna a Nagy Márton vezette tárcától, hogy március 15-ig adjanak neki haladékot és addig hagyják meg a bizottságban. Arról ugyanis nem szerepel semmi a kérdéses cikkben, hogy a halasztási kérelemre mit lépett a tárca. Mindenesetre az eddig megismert dokumentumok Magyar Péter verzióját támasztják alá, hiszen február 10-én benyújtotta lemondását, amire két munkanapon belül reagált a bank vezetése, előbb a lemondás tényét közölték, majd rendkívüli közgyűlést hívtak össze, aminek a tárgya egy felügyelőbizottsági tag megválasztása.

Tehát, ha bármi ilyen jellegű kezdeményezéssel élt volna a nemzetgazdasági tárca, az azzal kapcsolatos közgyűlés összehívásáról bőven lett volna ideje határozni a banknak 2024 január 18 és február 10 között, ám ilyen dokumentum nem született. Ha pedig mégis volt halasztási kérelem Magyar részéről, amit a tárca elfogadott, akkor pedig továbbra is az áll, hogy Magyar mondott le és nem visszahívták a bizottságból.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap