ITT van Orbán Viktor csütörtöki rendkívüli bejelentése!

ITT van Orbán Viktor csütörtöki rendkívüli bejelentése!

A háborúban nem veszünk részt, fegyvert nem küldünk, továbbra is a béke pártján állunk.

Pár perccel ezelőtt fontos bejelentést tett Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke a Facebook-oldalán. Egy videóban foglalta össze a napokban lezajlott brüsszeli tárgyalások fontosabb pontjait és örömmel jelentett be, nekünk magyaroknak, hogy sikert értek el.
- Csütörtök dél, ez itt Brüsszel, de már tegnap, szerda éjjel hosszú órákon keresztül tárgyaltunk, és ma kora reggel elkezdtük a tárgyalásokat. A téma Ukrajna volt, illetve az a kérdés, hogy támogassa-e az Európai Unió Ukrajnát és ha igen hogyan és mennyi pénzzel. A tárgyalások itt szakadtak meg tavaly decemberben, mert két magyar problémára nem kaptunk megoldást. Féltünk attól, hogy a magyaroknak járó uniós pénzek, amit a bizottság eddig nem adott ide nekünk, előbb-utóbb Ukrajnában kötnek majd ki, és attól is féltünk, hogy túl hosszú távra ellenőrizetlenül bocsátunk forrásokat Ukrajna rendelkezésére - részletezte Orbán Viktor min munkálkodott az utóbbi napokban.
- Tegnap éjszaka, ma reggel kaptunk egy ajánlatot, és végül kitárgyaltunk egy ellenőrző mechanizmust, amely garantálja a pénzek észszerű felhasználását, és garanciát kaptunk arra, hogy Magyarország pénze nem kerülhet Ukrajnába. Hosszú tárgyalás után ezt az ajánlatot elfogadtuk. Örülök, hogy a piacok, a gazdasági élet reakciója már most pozitív erre a megállapodásra - jelentette be örömmel a miniszterelnök.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap