Megtörten beszélt róla! Ijesztően kevés Zalatnay Cini nyugdíja - EZT kell tennie annak érdekében, hogy ne haljon éhen:

Megtörten beszélt róla! Ijesztően kevés Zalatnay Cini nyugdíja - EZT kell tennie annak érdekében, hogy ne haljon éhen:

A 76 éves énekesnő még ma is aktív a színpadon, ami nem csak annak köszönhető, hogy imád a közönséggel együtt énekelni, de annak is, hogy amennyiben nem lennének rendszeres koncertjei, nem tudta megélni a nyugdíjából. Zalatnay Cini elárulta, mennyit nyugdíjat kap.
Zalatnay Sarolta – visszagondolva az életére – arra kereste a válaszokat, vajon miért csak ennyi nyugdíjat kap, s azt is elmondta, hogy – sok pályatársához hasonlóan – miért nem fektetett be valamilyen vállalkozásba korábban.

„Hatvanezer forint a nyugdíjam. Gyorsan hozzáteszem, azért csak ennyi, mert sok zenésztársammal együtt hiába fizettünk nyugdíjjárulékot 1989-ig, nincs nyoma a rendszerben, így nem is számít bele a nyugdíjunkba” – osztotta meg az énekesnő a Mandinerrel, majd hozzátette:

„Az előadói jogdíjból is jön valamennyi pénz, de ha nincs havonta négy fellépésem, nem tudok megélni”.

Cini őszintén bevallotta, hogy nem tudja, mi lesz, ha majd úgy érzi, nem bírja tovább a fellépéseket.
„Amíg bírom kondival, addig csinálom, és továbbra is csak élőben vagyok hajlandó énekelni, de úgy is eljön az a pont, amikor már nem lesz erőm rá, ám akkor nem tudom, mi lesz.”

Az énekesnőtől többen megkérdezték, vajon miért nem fektetett be korábban egy vállalkozásba – kisebb boltba, hangstúdióba, stb. –, hiszen akkor lenne állandó bevétele fellépések nélkül is.

„Hogy miért nem állok több lábon? A kérdés részben jogos, hiszen a generációm tagjai közül sokan, sőt, a legtöbben befektették valamilyen vállalkozásba a megkeresett pénzüket, így számukra a fellépések már régen nem a túlélésről szólnak. Igen, ők megtehetik, hogy csak örömből zenélnek. Félreértés ne essék, számomra is hatalmas boldogság, amikor a közönség velem énekli a dalaimat, csak éppen nekem nem fér bele, hogy fáradtságra, vagy egyéb elfoglaltságra hivatkozva azt mondjam magamnak, kihagyok pár hetet, vagy akár hónapot, mivel tény, hogy nincs egy, a háttérben működő kis vállalkozásom, ami fixen termeli a pénzt” – osztotta meg a Borssal.

Cini hozzátette: próbálkozott vállalkozással, amibe minden pénzét beletette, de annak csúnya vége lett, amiről sokan tudnak.

„Mindenki tudja, mi is történt velem éppen 20 évvel ezelőtt” – mondta, majd hozzátette: naiv volt és szerelmes, ezért nem csak ő, de mások is sokat buktak. Az első házassága és a csődeljárás után belátta, hogy nem ért az üzlethez, és – mint fogalmazott – az emberismerete sincs topon.

Sokan átverték már
Kiderült, hogy még ma is van mit csiszolnia a naivitásán, ugyanis az utóbbi években is többször lett csalók áldozata.

„Hitegettek koncerttel, én pedig annyira szerettem volna, hogy igaz legyen, hogy tettem, amit mondtak. Bevallom, megesett, hogy egy műsorért kapott gázsim úszott el azért, mert a magát menedzsernek kiadó figura átvágott. 70 felett nagyon nehéz mindent kézben tartani, amit többen is kihasználtak.”

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap