Most kaptuk a tragikus hírt: hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után meghalt Urbán...

Most kaptuk a tragikus hírt: hosszan tartó, méltósággal viselt betegség után meghalt Urbán...

Szomorú hírt kaptunk. Hosszan tartó, súlyos betegsége után elhunyt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológia Tanszékének docense, Urbán Szabolcs.

Elhunyt Urbán Szabolcs

A nagyszerű egyetemi tanártól és professzortól ezekkel a szívszorító sorokkal búcsúztak a kollegái:
"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Urbán Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Személyiség- és Klinikai Pszichológia Tanszékének docense, súlyos, méltósággal viselt betegség után elhunyt.

Urbán Szabolcs 1999-től volt a Pszichológiai Intézet munkatársa. Sok más egyetemi tisztsége mellett az Interperszonális és Interkulturális MA specializáció vezetője volt, amely a vezetése alatt egyre növekvő népszerűségre tett szert. Nem csupán kiváló kolléga volt, hanem közkedvelt oktató is, aki mindig nagy figyelemmel és odaadással kísérte hallgatói munkáját. Elkötelezettsége és szakértelme nagyban hozzájárult a Pszichológiai Intézet sikeres működéséhez és hallgatói fejlődéséhez.
Urbán Szabolcs 1969. december 11-én született. Diplomáját 1993-ban szerezte meg a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola pszichopedagógia, oligofrénpedagógia szakán. 1999-ben filozófiából szerzett diplomát a Kossuth Lajos Tudományegyetem Debreceni Karán. 2008-ban családterapeuta szakképzettséget, 2013-ban PhD fokozatot szerzett pszichológiából a Debreceni Egyetem Humán Tudományok Doktori Iskolájának Pszichológia Doktori Programján. Számos hazai és nemzetközi tudományos publikációja mellett kiemelkedik "A vallásosság kötődéselméleti megközelítése" című könyve, mely 2021-ben jelent meg a L'Harmattan Kiadónál. A Pszichológiai Intézet Valláslélektani Kutatócsoportjának egyik alapítója és meghatározó személyisége volt."

Szabolcs személyisége, tudása és elhivatottsága örökre hiányozni fog Intézetünknek és mindazoknak, akik szerették és tisztelték őt.Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap