Sokan nem tudják, pedig EZ is ingyen jár minden magyar nyugdíjasnak! Nem kell mást tenni, csak...

Sokan nem tudják, pedig EZ is ingyen jár minden magyar nyugdíjasnak! Nem kell mást tenni, csak...

Különösen az idősebb, 65 év feletti állampolgárok életminőségének javítását célozza. A “Gondosóra” program keretében ingyenesen igényelhető egy speciális segélyhívó eszköz, amely segít az időseknek baj esetén gyorsan kapcsolatot teremteni a diszpécserközponttal vagy előre megjelölt kontaktszemélyeikkel.
A Gondosóra egy okosóra kinézetű eszköz, amelyet a csuklón vagy a nyakban is lehet hordani. Az eszköz víz- és ütésálló, kétirányú kommunikációt tesz lehetővé, és segítségkéréskor automatikusan jelzést küld a diszpécserközpontnak. Egy hosszú gombnyomással aktiválható, mely után a diszpécser felveszi a kapcsolatot a felhasználóval, és szükség esetén értesíti a kontaktszemélyeket vagy a helyi illetékes intézményeket.

A program nemcsak az idősek biztonságát hivatott növelni, hanem csökkenti a magányosság és az izoláció érzetét is, mivel tudatja velük, hogy segítség mindig csak egy gombnyomásra van. Az eddigiek szerint már több mint 400 ezer magyar állampolgár regisztrált a programra, ami jól mutatja az iniciatíva népszerűségét és szükségességét.
Az eszköz ingyenesen igényelhető a gondosora.hu weboldalon keresztül, ahol a regisztráció után a készüléket 3 hónapon belül futárszolgálat kézbesíti. A regisztráció során fontos, hogy az adatok megegyezzenek a személyi- és lakcímnyilvántartásban lévőkkel, az esetleges eltérések esetén a szolgáltató munkatársai felvesszik a kapcsolatot a pontosítás érdekében.

Ez a kezdeményezés egyedülálló Európában és fontos mérföldkő az idősgondozás terén, amely nem csak a felhasználóknak, hanem családtagjaiknak, barátaiknak és hozzátartozóiknak is biztonságot és megnyugvást nyújt

Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap