Szívszorító! Most kezdődött Benedek Miklós temetése! Döbbenet ami történik - Megfagyott a levegő, amikor...

Szívszorító! Most kezdődött Benedek Miklós temetése! Döbbenet ami történik - Megfagyott a levegő, amikor...

A színművész halála az egész országot megrázta. Benedek Miklóst a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában búcsúztatták el.

Január elején érkezett a megrázó hír: 77 éves korában elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. A Halhatatlanok Társulatának örökös tagja élete végéig játszott, ugyanakkor az utolsó két évben súlyos betegséggel küzdött: ezen időszak jó részét kórházban töltötte. COPD betegséggel, azaz a tüdőben lévő légutak tartós beszűkülésével járó kórral küzdött. Az utolsó pillanatig reménykedett benne, hogy még színpadra állhat, miután egész 2023-ban betegeskedett, sajnos azonban legutóbbi, novemberre tervezett Hárman a padon című előadását is le kellett mondania – idén januárban pedig elragadta a halál.
Egyik kollégája, Nagy Sanyi, akivel két darabban is együtt játszott korábban, így beszélt az elvesztéséről még januárban a Borsnak:

– Egészségi állapota miatt már rég nem találkoztam vele, szerepeit is mások vették át, de tartottuk a kapcsolatot. Írtunk egymásnak folyton, amikor csak tehettük.

Sajnos látszott, hogy miután fiát elvesztette, valami eltört benne, ami az egészségére is ráment.

A színművészről a tragikus hír érkezése után a Kulturális és Innovációs Minisztérium bejelentette: a saját halottjuknak tekintik.

Így búcsúznak Benedek Miklóstól
Egy hónappal a halála után helyezik örök nyugalomra a színészlegendát, február 6-án, a Farkasréti temető Makovecz ravatalozójában. A szertartást kora délutánra időzítették.


Megkezdődött Benedek Miklós temetése Fotó: Bors
Ma két órakor kezdődik Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész temetése a Farkasréti temetőben. A gyászolók már jó fél órával a ceremónia kezdete előtt özönlöttek, a pályatársak közül Gálvölgyi János, a felesége és Hernádi Judit érkeztek. A művész családja, az özvegye, a menye, az elhunyt fia, Bendek Tibor özvegye, és annak gyermekei a ravatalozóban fogadják a részvétnyilvánításokat.

A búcsúztatóról készült fotókat IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap