Fájdalmas a gyász! Most kaptuk a hírt Koncz Gáborról

Fájdalmas a gyász! Most kaptuk a hírt Koncz Gáborról

Nehéz idők ezek Koncz Gábor számára, aki testi és lelki fájdalmakkal küzd mostanában. Hűséges társa, Kata igyekszik megkönnyíteni mindennapjait.

A Kossuth-díjas színészt nagyon megrázta, hogy egy hónappal ezelőtt veszítette el egyik legjobb barátját, a szobrász Király Róbertet, aki kőbe véste őt a 80. születésnapja alkalmából. Ráadásul a közelmúltban csípőműtéten is átesett. Felesége, Kata ápolja odaadóan.
Mint ismert a szobrász egész alakos alkotását hat évvel ezelőtt állították fel a legendás színész szülőfaluja, a mostanra már városi rangra emelt Mezőkeresztes szívében. A nívódíjas egri művész akkor azt nyilatkozta, hogy „Gabi az életművével adott annyi értéket ennek az országnak, hogy megérdemel egy emlékművet.”

– Robihoz évtizedes barátság fűzött, és egyszer megemlítettem neki, hogy állva akarok meghalni, általad kőbe faragva. S néhány évre rá már ott álltam Mezőkeresztes közepén mészkőbe vésve! Méghozzá a templom közelében, ami külön öröm a számomra, mert szüleim vallásosan neveltek. Sajnos, Robi, egy hónappal ezelőtt hunyt el, megsirattam szegényt, és szomorúságom azóta is csak nehezen csillapul – kesergett Koncz, akit nemcsak lelki, de testi fájdalmak is gyötörnek mostanában.
– Nem vagyok túl jól, sőt nagyon fáradt vagyok – közölte röviden érdeklődésünkre, s a hangjából ítélve is könnyen megítélhető, hogy komoly fájdalmai lehetnek. Meg is adta erre a szikár magyarázatot. – Néhány hónappal ezelőtt csípőműtéten estem át.

Köztudott, hogy művész, évekkel ezelőtt, olyan súlyos gerincbántalmakkal küszködött, hogy majdnem feladta a küzdelmet. Erről így beszélt akkor lapunknak.

– A kínok kínját álltam ki hosszú hónapokig, gerincsérvvel műtöttek meg többször, és minden lábra állásért annyira megszenvedtem, olyan nehezen viseltem az óriási fájdalmakat, hogy voltak pillanataim, amikor meg akartam szabadulni a szenvedéseimtől… de szerencsére sikerült erőt venni magamon. Ezt is túléltem – fogalmazott.

Ebben segített és segít ma is hűséges párja, Kata, aki gödi otthonukban éjjel-nappal vigyáz rá. Lassan egy évtizede élnek együtt. Konczra két házasság után talált rá újra a boldogság, pedig jóval előtte egyszer így felelt arra a kérdésünkre, lesz-e még párja: „Isten őrizz, a szabadságomat nem adom fel soha!”

Nos, meggondolta magát, olyannyira, hogy hét évvel ezelőtt titokban újra megnősült.

– Nyáron lesz a házassági évfordulónk Katával – jegyezte meg Koncz Gábor, aki mindig is híres volt hódításairól, - ahogy fogalmazta -, őt a nők tartották fiatalon. Két házasságából, két lánya is született.

Jelenleg két darabban játszik az Újszínházban, és ha bottal is, de szívesen lép színpadra „fiatalodni”. Sőt kedvenc hobbijáról, a vadászatról sem akar lemondani.

– Megyek én még vadászni… ha tudok… – mondta búcsúzólag.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap