Jön a hidegfront! Eső, hózápor is lehet! Mutatjuk hol kell rá számítani:

Jön a hidegfront! Eső, hózápor is lehet! Mutatjuk hol kell rá számítani:

A hétvégét jelentősen befolyásolja egy érkező hidegfront, ami a várva várt napsütéses idő helyett változékony, szeles és hűvösebb időjárást hoz.
Pénteken még a gomolyfelhők és fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést, de a Dunántúlon és keleten kisebb esőzések is előfordulhatnak.

Az északnyugati szél megélénkül, helyenként megerősödik, a hőmérsékletek viszont kellemesek maradnak, 12 és 19 fok között alakulnak.

A változás szombaton kezdődik, amikor délelőtt még nyugodt, napos időre számíthatunk, de a nap második felében északnyugat felől egy markáns hidegfront hoz esőt és záporesőt, melyet élénk, helyenként viharos széllökések kísérnek. Aki ezen a napon tervez kirándulást, jobb, ha számít a délutáni időjárás romlására, főleg az ország északnyugati részén, ahol a hőmérsékletek drasztikusan, 10 fok alá eshetnek vissza.
Vasárnap már teljesen elbúcsúzhatunk a 20 fokhoz közeli maximumoktól, hiszen az ország nagy részén csupán 7 és 13 fok közötti hőmérséklet várható. A változóan felhős égbolt alatt több helyen záporokra kell számítani, a magasabban fekvő területeken akár hózápor is előfordulhat. A nyugati-északnyugati szél továbbra is élénk, néhol erős marad. Hétfőn a záporok már elszórtan alakulnak ki, és a felhőzet is szakadozottabbá válik, de a szél még mindig erős, helyenként viharos lehet. A hőmérsékletek enyhén emelkednek, délutánra 9 és 14 fok között alakulnak.

Összességében a hétvége időjárása felkészülést igényel azok számára, akik a szabadban terveznek programokat. A markáns hidegfront és az azt kísérő lehűlés észrevehető változást hoz a korábbi kellemes tavaszi időjárásban.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap