Kigyulladt a budapesti kollégium, mentették a diákokat - Döbbenet ami történt

Kigyulladt a budapesti kollégium, mentették a diákokat - Döbbenet ami történt
Vélhetőleg egy zárlatos töltő okozott tüzet az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Kollégiumában a Bécsi úton. A tüzet a Katasztrófavédelem eloltotta, személyi sérülés nem történt, a lakhatatlanná vált szobák lakóinak az Óbudai Egyetem azonnal elhelyezést biztosított.
A nagyvalószínűséggel zárlatos töltőkészülék okozta tüzet viszonylag rövid idő alatt eloltották a helyszínre érkező tűzoltók március 12-én este. A Bécsi úti kollégiumi épület harmadik emeletén ütött ki a tűz, amelyet hamar észleltek, és az ott tartózkodó diákokat kimentették, így személyi sérülés nem történ.
A károk felmérése után kezdődhet meg a megrongálódott épületrész felújítása, addig a használhatatlan szobák lakóinak az egyetem továbbra is szállást biztosít – írta az MTI.

Legutóbb akkor kellett tűzvésszel foglalkoznunk a oldalon, amikor az elmúlt hétvégén lángra kapott a visgrádi Silvanus Hotel. Akkor óriási lángok csaptak fel az épületben, aminek következtében több emelet is a lángok martalékává vált. Fél év is lehet, mire a szálloda újra kinyithat.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap