Meghalt Suhajda János

Meghalt Suhajda János

Életének 79. évében elhunyt dr. Suhajda János, a gyulai kórház szülész-nőgyógyász főorvosa.

Szomorú hírről számolt be szerdán a Békés Megyei Központi Kórház: elhunyt dr. Suhajda János szülész-nőgyógyász főorvos. A közlésük szerint Suhajda öt évtizeden át erősítette az intézmény csapatát.
Suhajda 1969-ben szerezte meg diplomáját a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, és már ebben az évben dolgozni kezdett a Gyulai Megyei Kórházban, ahol először a sebészeten, majd a szülészeten dolgozott. Munkáját mindig nagy precizitással végezte, ezért pedig számos elismerésben részesült: 1982-ben adjunktusi, majd 1986-ban főorvosi kinevezést kapott.

Az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének is tagja volt, 1990 óta pedig a kórházi szakszervezeti bizottság elnöki posztját töltötte be. Ezen felül tagja és titkára volt a Vöröskereszt kórházi alapszervezetének is.
1981-ben főigazgató főorvosi dicséretben, 1986-ban Egészségügyi Minisztériumi dicséretben, 2006-ban a Békés Megyei Képviselő-testület elnöki dicséretében, valamint „Kórházért” elismerésben részesült. Majd 2018- ban Pándy-emlékérmet vehetett át – írja a beol.hu.



Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap