Rendkívüli! Váratlan esemény történt az ügyészségnél, Magyar Péter meghallgatásának ideje alatt

Rendkívüli! Váratlan esemény történt az ügyészségnél, Magyar Péter meghallgatásának ideje alatt

Magyar Péter szerdán 10 óra előtt, barátnője kíséretében megérkezett a Fővárosi Nyomozó Ügyészség épületébe a Belgrád rakpartra.

Mint ismert, több magánszemély feljelentése alapján a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el, mivel Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hogy hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása. A feljelentett nem Magyar Péter, őt tanúként kívánják meghallgatni, ezért is idézték be.
Magyar az ügyészségi meghallgatás előtt Facebook-oldalán üzent: „Ez az a nap, mit az Úr rendelt. Meglátjuk, hogy a Polt-féle Ügyészség ma a valódi bűncselekményekkel kapcsolatos információimra kíváncsi, vagy egyelőre egy ellenem kreált ügyben akar-e kihallgatni. Ha valamiért nem jutna eszükbe a Völner-Schadl és társai ügyben kérdezni, akkor a kihallgatás végén jegyzőkönyvbe mondom, hogy kérem a tanúkénti meghallgatásomat abban az ügyben is - írta. Tegnap az ATV Start-ban azt állította, hogy súlyos bizonyítékai vannak arról, hogy a kormány már több mint fél évvel a hivatalos gyanúsítás előtt tudta, hogy Völner Pál – akkori igazságügyi államtitkár – is érintett Schadl György korrupciós hálózatában és mindezt bizonyítani is tudja.

Magyar Pétert a sajtó munkatársai várták a Belgrád rakparton. Barátnőjével, Vogel Evelinnel és ügyvédjével Bárándy Péter volt igazságügyi miniszterrel érkezett az ügyészség épületéhez.
Több tucat támogató várta a helyszínen, többször felhangzott a "nem félünk" skandálás, mielőtt bement az épületbe.

Befelé csak rövid nyilatkozatot tett, ahol elismételte: nem tudja, milyen korrupciós ügyben hívta be az ügyészség tanúkénti meghallgatásra. Bízik benne, hogy az általa hangsúlyozott Schadl-Völner-ügyben hallgatják meg. "Mindent bizonyítani tudok" - hangsúlyozta ki. Igaz, ma táska és dokumentumok nélkül érkezett. Elmondta újra, hogy amennyiben nem ebben az ügyben hallgatják meg, akkor jegyzőkönyvbe mondja, hogy kéri majd abban is a meghallgatását.

A meghallgatása már órák óta tart: a sajtó munkatársai mellett a szimpatizánsok is kitartanak és az épület előtt várják a fejleményeket. Körülbelül 30-40 ember szobrozik a napon az ügyészség épületénél. Egy ismeretlen járókelő hozott némi izgalmat a várakozóknak. A férfi egyszer csak megjelent és azt állította, hogy őt meg akarták ölni, ezért bemegy az ügyészségre. Bement, de nem sokkal később már ki is kísérték az épületből, kezében papírokat lengetett és hangosan elégedetlenkedett közben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap