Friss! Fölényesen veri Magyar Péter pártja az... - ERRE ki számított

Friss! Fölényesen veri Magyar Péter pártja az... - ERRE ki számított

Az Iránytű Intézet készített egy friss kutatást, amely szerint Magyar Péter Tisza pártjának jelenleg 13 százalékos a népszerűsége: ezzel a mintegy 1-1,05 millió szavazóval pedig ők a legnépszerűbbek az ellenzékii pártok között. Bár a Fidesz–KDNP-nek dupla ennyi százaléka van, a 2022-es szinthez képest jóval csökkent a szavazóik száma.
Az Intézet listába szedte a pártok jelenlegi támogatottságát, azt is rögzítve, honnan érkeznek szavazók Magyar Péterékhez. A kutatás szerint pillanatnyilag a Fidesz–KDNP áll az első helyen 27 százalékkal, ami 2,2 millió szavazót jelent. Ennek ellenére úgy 600 ezer szavazóval el vannak maradva a 2022-es választásokon látott számokhoz képest.
A Iránytű szerint Magyar Péter pártja, a Tisza jelenleg a szavazók 13%-át tudta meggyőzni, s a mintegy 1-1,05 millió szavazójukkal ők emelkednek ki az ellenzéki pártok közül.

Őket követi a DK–MSZP–Párbeszéd a maguk 5%-os támogatottságával. A Mi Hazánknak és a Kutyapártnak 3-3 százalékot sikerült felmutatnia. Mintegy 37 százalékosra becsülik a bizonytalan vagy biztosan nem szavazók számát, 7% pedig nem válaszolt – emeli ki a kutatás alapján a Telex.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap