Kis Grófo filmet forgat - Ez lesz az alkotás témája

Kis Grófo filmet forgat - Ez lesz az alkotás témája

Az oláh cigányság múltjáról, jelenéről, valamint kultúrájáról készít kisfilmet Kis Grófo. Az énekes reméli, hogy az alkotás elnyeri a közönség tetszését, és nem zárta ki, hogy a jövőben egy hosszabb filmet is szentel a témának.
Kis Grófo a keddi Mokka adásában beszélt arról, hogy az elmúlt időszakban jóból és rosszból is kijárt neki. Elmondta, még mindig nem tud túllépni azon, hogy édesapja sírját vandálok megrongálták. Elmesélte, hogy egy rokona a hívta a temetőből, ezután az énekes azonnal a helyszínre sietett, ahol a saját szemével is meggyőződhetett róla, hogy ismeretlenek félretolták a fedlapot, két vázát pedig elloptak.

Ezzel valójában meggyalázták édesapám sírhelyét
– hangsúlyozta Kis Grófo és hozzátette, hogy szerencsére a rongálók a betonlapoknak köszönhetően nem tudtak lejutni édesapja koporsójáig. A nyomozás még mindig tart és Kis Grófo bízik abban, hogy a rendőrség hamarosan megtalálja az elkövetőket.
Azért örömteli pillanatokból is kijárt az énekesnek, hiszen nagyobbik fia, Lacika 12 éves lett. Kis Grófo ekkor jött rá, hogy valóban rohan az idő, de hatalmas boldogságként éli meg, hogy gyermekei egyre nagyobbak. Büszke is rájuk, hiszen jó tanulók és lassan három nyelvet beszélnek. Az énekes azt vallja, „annyi ember vagy, ahány nyelven beszélsz”, ezért gyermekeit a magyar mellett anyanyelvi szinten taníttatják lovári cigányra és már angolra is. Megjegyezte, hogy ő is elgondolkodott az angol tanuláson.

Kis Grófo elárulta, nagy fiához szintén közel áll a zene, most épp azt kérte, hogy vigye el énektanárhoz. Előtte gitározni tanult, és apja szerint a vérében van a zene.

Az énekes most egy nagy dobásra készül, hiszen kisfilmet készít az oláh cigányság múltjáról, jelenéről, valamint kultúrájáról. Ezzel szeretné megmutatni, hogyan is képviseli a kultúrát és fontosnak tartja, hogy ezt nem elég csak elmesélni, hanem a hétköznapokban is gyakorolni kell. Hozzáette: reméli, az alkotás elnyeri a közönség tetszését, és ha így lesz, akkor szívesen forgatna egy hosszabb filmet is témában a jövőben.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap