Megtörtént: Szívszorító hír, amit Karsai Dániel...

Megtörtént: Szívszorító hír, amit Karsai Dániel...

Az ALS-betegséggel (az izmokat mozgató idegsejtek elsorvadásával jár) küzdő Karsai Dániel 1991 és 1995 között volt a Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulója idegen nyelvi tagozatos osztályban. Most ő lett az intézmény első díszpolgára.
"Testi leépülését mindenki láthatja, követheti a médiában, közösségi portálokon bárki betekinthet Dani mindennapjaiba: a nyilvánossággal az a célja, hogy kendőzetlenül megmutassa, kézzelfoghatóvá tegye, mit jelent a méltóság elvesztése, a teljes kiszolgáltatottság. Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen. Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít. Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt. Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen. Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít. Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt" - írja az tanintézmény.
Karsai Dániel szeptemberben állt ki a nyilvánosság elé azzal, hogy a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán perli be a magyar államot azért, mert sérülnek jogai azáltal, hogy nem tud méltóságteljesen meghalni. Az ügyvéd többször elmondta, saját igazsága mellett az is a célja az eljárással, hogy Magyarországon bekerüljön a közbeszédbe az életvégi döntések kérdése.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap