Most jött: Nagy bajban van Balog Zoltán

Most jött: Nagy bajban van Balog Zoltán

Egyházi bíróságon is feljelentik a püspöki székéhez ragaszkodó Balog Zoltánt

Ismét Balog Zoltán püspök lemondását követelik a Magyarországi Református Egyházon belül. A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti a püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól, akiről nemrég közöltünk portrét.
Az RTL szerint a beadványt pénteken juttatják el az egyház vezetőihez, ebben pedig azt jelzik, hogy a zsinati törvények alapján a püspöki pozícióról is le kellett volna mondania Balog Zoltánnak. Mint ismert, Balog februárban azért volt kénytelen lemondani a Magyarországi Református Egyház vezetéséről, mert kiderült: Novák Katalin volt köztársasági elnök tanácsadójaként támogatta a pedofil bűntársát védő K. Endre kegyelmi kérvényét. Az egykori miniszter azonban csak a zsinati elnöki posztról távozott, a Dunamelléki Egyházkerület püspöki székét megtartotta.
Azóta sokan követelték a lemondását, 130 református értelmiségi írta alá például azt a nyilatkozatot, amelyben arra kérik Balogot, hogy mondjon le a püspöki tisztségéről is.

Vargha Anikó egyébként az elsők között volt, aki azt követelte, hogy távozzon az exminiszter a református egyházból. Facebook-oldalán akkor arról írt, hogy szerinte a humánerőforrás-miniszterből lett püspök lehúzza és lejáratja a református egyházat. Mivel ezért élesen bírálták a presbiteri ülésen, lemondott a kántorságról.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap