Teljesen megőrül az időjárás, kiadták a figyelmeztetést is: eső, jégeső, de akár hó is jöhet ma - ITT kell számítani rá

Teljesen megőrül az időjárás, kiadták a figyelmeztetést is: eső, jégeső, de akár hó is jöhet ma - ITT kell számítani rá

Hiba várjuk a tavaszt, egyelőre nem sok jót tartogat az időjárás: kedden erős szél, eső, jégeső, sőt, helyenként akár havazás is lehet.

A Nyugat-Dunántúlon erősen felhős vagy borult lesz az ég, másutt délelőtt még csak kisebb körzetekben lehet felhős idő, s csupán délutántól várható a felhőzet növekedése. Délelőtt csak a Nyugat- és Észak-Dunántúlon, ám késő délutántól, estétől dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délnyugaton néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11-21 fok között alakul, de a tartósan borongós Nyugat-Dunántúlon kicsivel 10 fok alatti értékeket is mérhetnek. Késő este 6-13 fok valószínű.
Kedd éjszaka túlnyomóan borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Délen egy-egy zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein havazás is lehet. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5-11, a Nyugat-Dunántúlon 2-5 fok között alakul.

Kiadták a figyelmeztetést


Több vármegyére is zivatar, elsősorban villámlás, emellett szélerősödés, jégeső miatt adtak ki figyelmeztetést kedd reggel / Fotó: MET
Több vármegyére is figyelmeztetést adtak ki zivatar miatt kedd reggel / Fotó: MET
Délutántól délnyugaton, délen zivatarok előfordulhatnak, amelyeket szélerősödés, apró szemű jég, valamint lokálisan intenzívebb csapadék kísérhet.

Reggel, majd átmeneti szünet után késő délutántól, estétől a Kőszegi-hegység magasabb részein (~5-600 m fölött) havas eső, havazás is előfordulhat. Korai megmaradás és megfelelően erős intenzitás esetén a csúcsokon a kedd éjfélig esetlegesen kialakuló hóréteg vastagsága elérheti, meghaladhatja a 10 cm-t.

Késő délutántól, estétől a nyugat, délnyugat felől érkező ciklon egyre kiterjedtebb csapadékrendszeréből többfelé tartós eső valószínű: ennek mennyisége szerda délutánig, estig főként a Dunántúl nyugati felén, harmadán több helyen is elérheti, illetve meghaladhatja a 20-25 mm-t.


Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében a hirtelen lezúduló csapadék miatt adtak ki riasztást: 24 óra alatt 20 mm-es esőre lehet számítani / Fotó: MET

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala vármegyében a sok csapadék miatt adtak ki riasztást: 24 óra alatt akár 20 mm esőre is lehet számítani

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap