Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több helyen Magyarországon - Mutatjuk a listát

Vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több helyen Magyarországon - Mutatjuk a listát

Áprilisban vízhiány és nyomáscsökkenés lesz több fővárosi kerületben

A Fővárosi Vízművek április 4. és 12. között végzi észak-pesti főnyomóvezetékeinek öblítését, amelynek során összesen 32 kilométernyi cső tisztul meg a IV., a XIII., a XIV., a XV. és a XVI. kerületben – közölte a társaság csütörtökön.
Az éves ütemterv szerinti tavaszi tisztítási munkák az ivóvízellátás biztonságának fenntartását szolgálják, egyúttal a nyári, magasabb vízfogyasztásra való felkészülés részei – tudatták.

Hozzáfűzték, a munkálatok idején időszakosan nyomáscsökkenést, vízzavarosodást, a magasabb épületek felső emeletein pedig vízhiányt tapasztalhatnak az érintett kerületekben élők.
Az öblítés során a szakemberek előbb minden vezetéket leválasztanak az észak-pesti főnyomóvezetékekről, így megakadályozva a mosáskor keletkező zavaros víz átjutását a csőhálózat más részeibe, ezután több ürítő láncszerű nyitásával 1 m/s-nál nagyobb áramlási sebességet idéznek elő az adott vezetékben, ami felszaggatja a cső falán képződött lerakódásokat. Amikor egy ürítőn már tiszta az elfolyó víz, lezárják azt, majd láncszerűen megnyitják a következő ürítőket is. Az öblítési munkákat először ellenirányban végzik, majd a víz folyásának megszokott irányában is megismétlik – részletezték.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap