EZ nem külföld, EZ Magyarország - Felkavaró képek a vihar pusztításában

EZ nem külföld, EZ Magyarország - Felkavaró képek a vihar pusztításában

Villámárvíz mosta el nyugatot jégeső, villámlás kíséretében - írja az Időkép. A vihar még nem vonult el, pedig a lehullott esőmennyiségben már így is magasan vezetnek.
Erős viharok alakultak, és vonultak szombaton az ország több táján. Nyugaton a lassan mozgó és nagy területet felölelő cellák ontották magukból a vizet, sőt a jeget. Sárváron csak lassan lehetett közlekedni az utakon átfolyó víztől - írja a lap. "Tegnap kora este a sárvari Gárdonyi Géza utcában hömpölygő víz, az intenzív jégesővel jött zivatar rendszer után a jég és a felügyelemlett levelek és kisebb gallyak miatt csatornák nem tudtak elnyelni a hirtelen lezúduló nagymennyiségű csapadékot, így villámárvizek alakultak ki a megnevezett útszakaszon" - idézik egyik észlelőjüket. A fotók a villámárvízről és a jégesőről az Időkép cikkében láthatók.

További képekért katt ide!
 
A balatoni zivatarokra a Bakony rádobott, Eplényben a borsó nagyságú jég mellett cseresznyeméretű verte el a növényeket. Ömlött a jég és a felhőszakadás elárasztotta az utakat - írták.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap