Kapaszkodjon aki Magyarország EZEN területén lesz, mert brutális időre kell számítania vasárnap délután

Kapaszkodjon aki Magyarország EZEN területén lesz, mert brutális időre kell számítania vasárnap délután

Az eleinte napos időjárást viharos szél és zivatar váltja fel.

A hét utolsó napján is marad a túlnyomóan nyárias idő, a hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul majd ugyanis egészen addig, amíg meg nem érkezik hazánban nyugat felől a zivatarzóna. Ennek megfelelően a Dunántúlon, illetve az északi és északkeleti országrészben zápor, zivatar is várható lesz majd, amit élénk, viharos keleties szél kísérhet. Több vármegyére is riasztást adtak ki.
Ma napközben zivatarokra nagyobb valószínűséggel és számban a középső országrészben, a Nyugat-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység nyugati felének tágabb környezetében számíthatunk, majd számosságuk az esti, éjszakai órákban határozottan csökken. Hétfőn a maihoz képest kevesebb helyen, néhol alakulhat ki zivatar, erre az északkeleti és a délnyugati tájakon a legkisebb az esély. Az erősebb gócokat elsősorban ma intenzív csapadékhullás (~10-20 mm, nyugaton az esetlegesen egymást követő cellákból akár >25-30 mm), átmeneti erős, viharos széllökés (~55-65 km/h), illetve jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.
Figyelem! Zivatar alakulhat ki. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat!


Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap