Figyelmeztetés!!!Medve járkál Pest vármegyében😳

Figyelmeztetés!!!Medve járkál Pest vármegyében😳

Medvét kaptak lencsevégre Aszód határában hétfőn, az állat jelenlétét a város mezőőre is megerősítette. Figyelmeztetett, hogy a térségben ajánlatos az utakon maradni, és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.
A Pest vármegyei Aszód város közösségi oldalán hívták fel a figyelmet arra hétfőn, hogy a térségben egy medve ólálkodik. Azt írták, nem kell félni, de nem árt az óvatosság.

Miközben a többi kamerás gólyafészekhez hasonlóan az aszódit is nagyon sokan figyelik a tojásból kikelő kisgólyák miatt, tegnap óta városunk határának másik »nevezetessége«, egy medve is figyelmet követel magának. (Hogy a korábbi években fel-feltűnt állatról van-e szó vagy egy másikról, nem tudni.) – áll a bejegyzésben.
Mint írták, az internetre felkerült fotókon valószínűleg egy barna medve látható. Az állat jelenlétét Ecker Bence, Aszód mezőőre is megerősítette, aki elmondta: a medve nem jelent nagyobb veszélyt az emberekre, mint egy, a kicsinyeivel közlekedő vaddisznó. Mindenesetre azt javasolja: a határban ajánlatos az utakon maradni és célszerű elkerülni a bozótosokat, erdőfoltokat.

EGY KÖZELI TALÁLKOZÁS ESETÉN JOBB HÁTRAHAGYNI AZ ESETLEG NÁLUNK LÉVŐ, A MACKÓ ÁLTAL MEGÉRZETT ELEMÓZSIÁT, MAJD A SZEMKONTAKTUST KERÜLVE KIHÁTRÁLNI A HELYSZÍNRŐL.

Az ilyen helyzetekben tanácsos teendőket a Pilisi Parkerdő Zrt. a Bükki Nemzeti Park oldalán foglalta össze.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap