Kiderült mennyit keres Deutsch Tamás másodállásából

Kiderült mennyit keres Deutsch Tamás másodállásából

Az európai parlamenti képviselőségért járó fizetés mellett szépen hoz a konyhára az ügyvédi praxis.

Deutsch Tamás évi 18 milliót keres a „másodállásából”

Deutsch Tamás egyéni ügyvédként majdnem megháromszorozta havi extra bevételét, hogy európai parlamenti képviselősége mellett saját állítása szerint is csupán akkor foglalkozik ügyvédi munkával, amikor ideje engedi.
A magyar EP-képviselők közül az övénél több mellékjövedelme csak egynek van – írja a hvg360.

Egy nemrég nyilvánosságra került jelentés szerint a 705 fős Európai Parlament tagjai közülük 180-an kapnak fizetést valamilyen mellékállásból, ami a képviselők nyilvánosan elérhető jövedelembevallásából is kiderül.
Ezen fel kell tüntetni, hogy milyen forrásból, milyen mértékű bevételre tesz szert az adott képviselő, ami elsősorban a tevékenységeik közötti összeférhetetlenség kizárását szolgálja, illetve annak feltárását, hogy külső befolyástól mentesen végzik-e az európai ügyek képviseletét

.Mint EP-képviselő, természetesen Deutsch Tamás is közzétette bevallását mellékjövedelmeiről. Ebből kiderül, hogy Deutsch egyéni ügyvédként dolgozik a képviselőség mellett, és úgy tűnik, egyre jobban megy a praxisa. Míg a képviselői mandátum elnyerése előtti hároméves időszakra bruttó 1500 euró (kb. 585 ezer forint) havi jövedelmet tüntetett fel, addig ez mostanra 1,5 millió forintra emelkedett – ezzel neki van a második legtöbb mellékjövedelme a magyar EP-képviselők közül.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap