IDE menekül mindenki Budapestről a hétvégén

IDE menekül mindenki Budapestről a hétvégén

Gyula, Eger és a Balaton a legnépszerűbb úticélok a most következő hosszú hétvégére, de sokan csak az utolsó pillanatban döntenek majd.
Pünkösdkor közel annyian utazhatnak, mint húsvétkor a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint - erről a HelloVidék számol be. Régiós összesítésben Észak-Magyarország és a Balaton térsége a legvonzóbb. Gyula, Siófok és Eger vezeti eddig a foglalási listát a településenkénti bontásban. A teljes belföldi szálláskínálat 13 százaléka még elérhető 4 nappal a hosszú hétvége előtt.

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű a Szallas.hu előfoglalási adatai szerint, mint a húsvét volt.
Mivel az idei évben különösen magas a last minute foglalások aránya, még a következő napokban a kereslet további élénkülésére számítunk
– mondta Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője a lapnak.

A foglalásokból legnagyobb arányban Észak-Magyarország (20%) és a Balaton (18%) részesül, de a dél-alföldi régió sincs sokkal lemaradva. Észak-Magyarországon Eger és Miskolc a legkeresettebb úti cél. A Balatonnál Siófok után Balatonfüred és Hévíz a legvonzóbb.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap