Intenzív osztályra került a magyar legenda, azonnal műteni kellett

Intenzív osztályra került a magyar legenda, azonnal műteni kellett

Szabó József a 80-as években történelmet írt a Videoton focicsapatával.

Kórházba került a Videoton korábbi legendás focistája. Szabó József az 1985-ös UEFA-kupa döntős gárda csatáraként megannyi örömöt szerzett a szurkolóknak, akik most aggódnak kedvencükért. A 68 esztendős korábbi kiváló csatár a múlt héten bélfájdalmakra panaszkodott, emiatt Székesfehérváron kórházba szállították. Ott haladéktalanul megműtötték, majd a sebészi beavatkozást követően egy rövid időre mélyaltatásban tartották.
Jelenleg az intenzív osztályon kezelik, információnk szerint állapota pillanatnyilag nem ad okot aggodalomra.

Szabó József Fotó: Dömötör Csaba

Szabó a Dorog együttesében mutatkozott be az NB I-ben, 1977-től a Videoton csatáraként bizonyított, Fehérváron 236 bajnokin 111 gólt szerzett, két bajnoki bronzérem kiharcolásában volt főszereplő, egy magyar kupadöntőben szerepelt. Az 1983-1984-s NB I gólkirálya 19 találattal. Legnagyobb sikere az 1984-1985-ös UEFA-kupa döntő, melyben a Real Madrid szerezte meg a trófeát úgy, hogy a spanyolok 3-0-s székesfehérvári győzelmét követő visszavágón a Bernabéu-stadionban a néhai Májer Lajos góljával 1-0-ra nyert Kovács Ferenc edző tizenegye. Szabó a 12 mérkőzésből csak a döntő székesfehérvári összecsapását hagyta ki.
E sorozatban hét gólt lőtt: egyet a Dukla Prahának, kettőt Párizsban a PSG-nek és mesternégyest a Partizan Beogradnak. A Manchester United elleni, tizenegyesekkel kiharcolt győztes visszavágón értékesített egy büntetőt, az UEFA Kupa akkori kiírásának gólkirálya volt.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap