Komoly segítség érkezik a nyugdíjasok számára

Komoly segítség érkezik a nyugdíjasok számára

Jön a Gondosóra program bővülése, javul a gyógyszerellátás.

A 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) pénteken Budapesten. A dokumentum aláírásán Hankó Zoltán kamarai elnök elmondta,
a programhoz való csatlakozás első lépése a gyógyszerészek edukációja és támogatásuk elnyerése

a Gondosóra népszerűsítéséhez.

Ismertetése szerint az elmúlt hónapokban egy pilot program keretében modellezték, hogy a gyógyszertárral nem rendelkező kistelepülések gyógyszerellátása milyen együttműködésben biztosítható a legközelebbi patika és az önkormányzat között. A Gondosóra program ezen a területen is nyújthat majd megoldást – tette hozzá. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, aktuálisan 600 ezren használják a Gondosórát, minden negyedik 65 év feletti rendelkezik ilyen készülékkel.
Az együttműködés további szakaszaiban

a diszpécser szolgálat felkészítést kap, hogy tájékoztatással, információval hogyan tudja a kistelepüléseken élők gyógyszerellátását segíteni

úgy, hogy gyógyszerészi feladatokat értelemszerűen nem vesz át. A gyógyszerellátás biztonságát, zavartalanságát tudja majd segíteni a Gondosóra program – emelte ki az ügyvezető.

Hozzátette:

a diszpécserközpontba napi átlagosan háromezer hívás érkezik, és a hívások 5-10 százaléka bizonyul konkrét segélyhívásnak.

A program indulása óta több mint tízezer esetben a diszpécserszolgálaton keresztül hívtak segítséget a rászorulók. Jelezte: a felhasználóktól pozitív visszajelzéseket kapnak a Gondosóra programmal kapcsolatban, és egyre több szakmai szervezettel – mentőszolgálat, polgárőrség – kötnek együttműködési szerződést.

ddddddddddddddddd
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap