Most kapaszkodj meg! Leesik az állad! Ennyibe kerül egyetlen palack abból a Tokaji Aszóból, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek

Most kapaszkodj meg! Leesik az állad! Ennyibe kerül egyetlen palack abból a Tokaji Aszóból, amit Orbán Viktor adott a kínai elnöknek

Magyarországi látogatása során Hszi Csin-ping egy muzeális Tokaji Aszút és komoly Tokaji-borválogatást kapott ajándékba. Megnéztük, mennyibe kerül.

Orbán Viktor miniszterelnöktől a magyar-kínai diplomáciai kapcsolatfelvétel 75. évfordulójának alkalmából egy palack 1949-es évjáratú, muzeális Tokaji Aszúval, illetve egy hatpalackos egyedi Tokaji-borválogatással lepte meg a kínai elnököt, Hszi Csin-pinget.
Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos az elmúlt időszak két hivatalos kínai útján több olyan együttműködési szándéknyilatkozatot is aláírt, amely a magyar borok ázsiai promócióját, piacrajutását segítik majd - írja az Origo.
Utánanéztünk, mennyibe kerül egy 1949-es Tokaji Aszú: a Borkínálat oldalán 169 ezer forintért árulták, míg kapható volt. A Vintage Wine & Port-on 295 fontért lehet megvásárolni, ami 133 ezer forint.

Muzeális bornak nevezhető az a minőségi vagy különleges minőségű bor, amely legalább 5 évi érlelés után a termőhelyre, a szőlőfajtára, a készítési módra, a hordóban és palackban érlelésre jellemző, különleges illat-, íz- és zamatanyagokat tartalmaz, évjárata és jellege miatt megkülönböztetésre érdemes.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap