Pusztító ítéletidő érte el hazánkat - ERRE vonul óráról órára

Pusztító ítéletidő érte el hazánkat - ERRE vonul óráról órára
A kép illusztráció


Ma estig, késő estig eleinte elsősorban az Alföldön, Északi-középhegység nyugati felében, majd a középső területeken, illetve a Dunántúl északkeleti harmadában, illetve a nyugati határszél közelében van esély helyenként zivatar kialakulására, amelyek környezetében viharos (60-70 km/h) széllökés előfordulhat. Délkeleten egy-egy intenzívebb zivatarra is van esély a déli órák környékén viharos (70-80 km/h) széllökés, jégeső (2 cm alatti átmérővel) kíséretében.
Az előttünk álló éjszaka zivatar csak kis valószínűséggel fordulhat elő, a nyugati határszél közelében, Dél-Dunántúlon van némi esélye.
Kedden kora délutántól északnyugat, nyugat felől egy délkeletre helyeződő gyenge front hatására a Dunántúlon, annak is főként a nyugati felében elszórtan zivatarok is kialakulhatnak. A front és a zivatarok együttes hatására délután a Dunántúlon viharossá (60-75 km/h) fokozódhat az északnyugati szél. A Dunántúl nyugati felében a zivatarokhoz előbb nyugaton, majd délnyugaton néhol felhőszakadás (> 30 mm) is társulhat. Este, késő este az ország középső területein, továbbá a keleti határszél közelében, délkeleten is van esély helyenként zivatarra.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap