RENDKÍVÜLI! Robbanás Tapolcán! Menekítik az embereket - Döbbenet ami történik

RENDKÍVÜLI! Robbanás Tapolcán! Menekítik az embereket - Döbbenet ami történik

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatott a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

A Blikk információi szerint az úgynevezett 13-as Y-ház (az épületek az alakjukról lettek elnevezve) egyik lakásában történt a robbanás. Az egyik 6. emeleti lakás teljes, a külvilág felé nyíló oldala eltűnt.
Csondor Henrietta közlése szerint a Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből.

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a Facebookon tett ki felhívást. Élőben jelentkezett be, miután kiment a helyszínre. Azt kérte a környékbeliektől, hogy távolodjanak el az épülettől, hogy a szakemberek elférjenek:
Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban.

Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el.

Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap