Riasztás! Ránk szakad az ég délután! Károkozó jégeső és szélviharra kell készülni EZEKEN a területeken

Riasztás! Ránk szakad az ég délután! Károkozó jégeső és szélviharra kell készülni EZEKEN a területeken

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki zivatarok kialakulása miatt a HungaroMet. Az érintett területeken jégeső eshet, és károkat okozhat az erős szél is, további veszélyforrást a villámlás jelent.
Ma a késő délelőtti, déli óráktól nagyobb számban az ország északkeleti felén zivatarokra kell számítani, amelyeket helyenként felhőszakadás (északkelet felé haladva növekvő valószínűséggel, >25-30 mm), viharos széllökés (60-70 km/h) és jégeső (1-2 cm) kísérhet. Délután már nyugatabbra is előfordulhatnak elszórtan zivatarok az országban. Éjjel némiképp megnyugszik a légkör, azonban - kiemelten az ország déli területein - még továbbra is kialakulhat zápor, zivatar - írja a HungaroMet.
Péntekre virradóan délnyugat felől egy csapadékzóna érkezik. Előterében illetve a csapadékzónába ágyazva ismételten zivatarokra kell számítani, környezetükben (kiemelten a Dunától keletre) viharos széllökés (60-80+ km/h), jégeső (1-2 cm) és intenzív csapadékhullás (15-25 mm) is előfordulhat. Átmeneti szünetet követően a késő délutáni óráktól egy hidegfronthoz kapcsolódóan újabb hullámban érkezhetnek zivatarok, köztük heves zivatarok is, utóbbiakhoz viharos széllökés (70-90+ km/h), jégeső (1-3 cm) és felhőszakadás (>25-30 mm) is társulhat. Zivatarokra, intenzívebb zivatarokra - fokozatosan északkelet felé haladva - a késő esti órákban is számítani kell.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap