1 perce érkezett Magyar Péterről - El sem akarjuk hinni

1 perce érkezett Magyar Péterről - El sem akarjuk hinni

Rongálás és garázdaság vétség gyanúja miatt tettek feljelentés a TISZA Párt alelnöke ellen. A feljelentő nem más, mint Tényi István, egykori fideszes képviselő. Tényi a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte a Fővárosi Nyomozó Főügyészségtől.

Mint azt a Blikk is megírta, a TISZA Párt alelnöke kínos balhéba keveredett csütörtök este egy budapesti, a fiatalok körében igen felkapott szórakozóhelyen. Az incidens után Magyart biztonsági emberek vezették el. Magyar Péter szerint csapdába csalták az éjszakában és egy „fizetett provokátor” tette tönkre az estéjüket.
A BRFK-tól az alábbi felvilágosítást kaptuk az esettel kapcsolatban:

„A Budapesti Rendőr-főkapitányságra 2024. június 21-én 4 óra 30 perc körül érkezett bejelentés kapcsán garázdaság és rongálás gyanúja merült fel, az ügyben az V. Kerületi Rendőrkapitányság rendelt el nyomozást. A szükséges eljárási cselekmények folyamatban vannak, bővebb tájékoztatást a későbbiekben tudunk adni.”

Tényi István volt fideszes képviselő – aki korábban már több feljelentést is elindított –szerint bűncselekmény történt és ismeretlen tettes ellen a 371. § (2) bekezdés a) pontjába ütköző és a (2) bekezdés a) pontja szerint minősülő rongálás vétség, továbbá a 339. § (1) bekezdésébe ütköző garázdaság vétség gyanúja miatt feljelentést tett.
A feljelentés indoklása
Indoklásában a szemtanúkra hivatkozva fejtette ki, hogy „a jónéhány italt elfogyasztó és egyre inkább kötekedő Magyar Péter viselkedése, főleg nőkkel kapcsolatos beszólásai és erőszakos felajánlkozása már a saját testőrei számára is kellemetlenné váltak, így megpróbálták a politikust kiterelni a felháborodott emberek közül és felvinni a szórakozóhely biztonságosabbnak vélt VIP páholyába”.

A bejelentése szerint „Magyar azonban még saját embereire sem hallgatott és nem volt hajlandó abbahagyni a kötekedést. Közben folyamatosan fenyegetőzött, hogy ha »valakinek nem tetszik valami« akkor ő majd tönkreteszi, kapcsolatai révén bezáratja a szórakozóhelyet, mert, hogy ő ezt »bármikor el tudja intézni«. Később egy üveg sört kezdett szétlocsolni és nem tudni miért, végül saját magát is szándékosan leöntötte. Aztán odalépett egy, a botrány telefonjával rögzíteni akaró vendéghez, akiktől fizikai erőszakot alkalmazva lényegében ellopta a telefonját, kicsavarta a kezéből. A készüléket zsebre tette és nem volt hajlandó visszaadni. Ezután tovább folytatta a kötekedést és a nők zaklatását, miközben egyre többen határozottan felszólították, hogy hagyja abba. Az egyik ilyen szóváltás végül tettlegességgel végződött.”

Tényi a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását kérte a Fővárosi Nyomozó Főügyészségtől.

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap