70 km/h-s szél, zivatar és jég: ERRE a 9 vármegyére frissítették a riasztást

70 km/h-s szél, zivatar és jég: ERRE a 9 vármegyére frissítették a riasztást

Vasárnap délelőtt fokozatosan felszakadozik a felhőzet, majd az északkeleti megyékben erőteljesen megindulhat a gomolyfelhőképződés. Ennek délutánra lesz jelentőssége.
A TWN.hu információi szerint ezzel egyidőben nyugaton, délnyugaton többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarhatja a napsütést. „Eleinte az északi, majd a déli óráktól már az északkeleti megyékben fordulhat elő zápor, zivatar, de a nyugati határszélre is besodródhat egy-egy csapadéktömb. A szél egyre nagyobb területen nyugatira, északnyugatira fordul, és megélénkül” – írja vasárnap hajnali előrejelzésében a HungaroMet és hozzáteszik: a zivatar környezetében erős lökések lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 30 fok között alakul. Késő estére 17 és 23 fok közé csökken a hőmérséklet.

Fotó: Met.hu
9 vármegyére adtak ki riasztást – mutatjuk a részleteket! A HungaroMet előrejelzése szerint kettészakad az ország, a felére pedig riasztást adtak ki.

MA frissített veszélyjelzésük szerint „ma napközben elsősorban az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket intenzív (~10-25 mm) csapadék, viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (~ 1 cm átmérő) is kísérheti”. Hozzáteszik: délután – alacsonyabb valószínűséggel – a nyugati, délnyugati területeken is előfordulhat egy-egy zápor, zivatar.

Fotó: Met.hu

Forrás
Újabb Régebbi

Kapcsolatfelvételi űrlap